MODRIĆEVU SUIGRAČU PRIJETI ZATVOR: / Srbi kazneno prijavili zvijezdu Reala. Premijerka - 'Sad ćemo se malo pozabaviti njime'

Image
Foto: Profimedia

Viđen je u javnost u društvu svoje djevojke na proslavi njezina rođendana

19.3.2020.
14:55
Profimedia
VOYO logo

Srpski nogometaš Luka Jović, član madridskog Reala, bit će kazneno prijavljen zbog nepoštivanja samoizolacije objavili su srpski mediji pozivajući se na državno tužiteljstvo u Beogradu.

Jović se nedavno vratio u Beograd iz Madrida te je morao boraviti u samoizolaciji kao i svi ostali nogometaši i košarkaši "kraljevskog" kluba jer je jedan košarkaš Reala bio pozitivan na koronavirus. No, viđen je u javnost u društvu svoje djevojke na proslavi njezina rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema članku 248. Krivičnog zakonika u Srbiji, odnosno nepostupanju po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, Joviću prijeti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Image
Foto: AFP7 / Zuma Press / Profimedia

Luka Jović

Tri godine zatvora

Jovićev otac tvrdi kako je Luka testiran prije puta u Španjolskoj i da je nalaz bio negativan. Ipak, to ne znači ništa jer je naknadno mogao pobrati virus i proširiti ga. Jovića je prethodno policija već upozorila da se drži samoizolacije kada ga nisu zatekli na njegovoj adresi. Tada je navodno bio upozoren da će biti uhićen ako ponovo izađe iz izolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo je naredilo da se protiv Jovića podnese kaznena prijava u redovnom postupku i on će po isteku vremena koje treba provesti u karanteni, u sljedećih mjesec dana biti sproveden na saslušanje u tužiteljstvo. Joviću prijeti ozbiljna kazna, može završiti na čak tri godine u zatvoru ili može dobiti novčanu kaznu od 15 tisuća dinara.

Image
Foto: Profimedia

Luka Jović

Žestoke reakcije

Situaciju je komentirala i premijerka Ana Brnabić, a najavila je žestok obračun s prekršiteljima. "Pa vidite i sami što rade naši nogometaši koji u inozemstvu imaju milijunske ugovore i onda dođu ovdje kršiti pravila samoizolacije. S tim će se vlasti posebno pozabaviti sljedećih dana", rekla je pomalo ljutito Brnabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je situaciju s Jovićem i srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

"To što su sportaši i bogati neće nas spriječiti da dobiju kazne. Napisali smo kaznene prijave nekima od imućnih sportaša. Sinoć je ukupno 87 prijava napisano. Kazne su od jedne do 12 godina zatvora. Ti ljudi će odgovarati kada sud odredi da je vrijeme za to", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo