MODRIĆEV NASLJEDNIK JE ZIDANEOV - SPAS: / Real je u problemima; Ni Francuz, ni navijači Hrvata više ne vide kao ključnog igrača

Image
Foto: Profimedia

'Zidane dozira njemačko - hrvatsku veznu liniju više nego ikad'

10.11.2020.
14:02
Profimedia
VOYO logo

Ozljeda sjajnog Realovog veznjaka Federica Valverdea napravila je ozbiljne probleme treneru prve momčadi Zinedine Zidaneu. Urugvajac je postao standardni igrač za Zidanea u njegovom sustavu igre, pogotovo nakon lošeg starta Madriđana u sezoni, "do te mjere da je već prestigao igrače poput Kroosa i Modrića u Zidaneovim planovima, piše madridska Marca u utorak na svom web izdanju.

Image

Valverde postao ključni igrač Zidaneove strategije - sustava igre

Casemiro nije mogao igrati protiv Valencije u nedjelju navečer na Mestalli jer je dobio koronavirus, isto kao i Eden Hazard, u susretu u kojem su Šišmiši razvalili Kraljeve s 4:1, a Valverde je u tom dvoboju bio glavni vezni pozicijski igrač za Zinedine Zidanea, pišu Španjolci. Iako je Luka odigrao najbolje od svih u momčadi Reala i pobrao hvalospjeve javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov način igre, tehnika, atomska pluća i sposobnost da pokrije sve dijelove terena, a ove godine čak i podigne kvalitetu igre, učinili su Valverdea jednim od ključnih ljudi ovog Real Madrida. Stoga je ozljeda aktivirala sve alarme u Valdebebasu...

Image

Spanish La Liga soccer match Valencia vs Real Madrid at Mestalla Stadium, Valencia, November, 08, 2020 Modric , Varane , Valverde

La Liga / Cordon Press Cordon Press,Image: 568025655, License: Rights-managed, Restrictions: Images will be for editorial use only, Model Release: no

Real će bez Valverdea biti najmanje mjesec dana. I to u periodu koji će biti ključan za Madriđane za spas sezone, prekretnica na putu prema gore ili dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ŠPANJOLCI RAZAPELI DVIJE ZVIJEZDE REALA PA OBJAVILI MODRIĆEVE BROJKE: /

'Pa pogledajte što je napravio, a ima 35 godina'

Image
ŠPANJOLCI RAZAPELI DVIJE ZVIJEZDE REALA PA OBJAVILI MODRIĆEVE BROJKE: /

'Pa pogledajte što je napravio, a ima 35 godina'

Naime, Real će u tom periodu igrati druge utakmice u skupini B Lige prvaka (Real je na 3. mjestu) protiv Intera, Šahtara od kojeg je izgubio na otvaranju natjecanja i Borussije Moenchengladbacha s kojim je remizirao 2:2 Uz utakmice u elitnom natjecanju, Real čekaju zahtjevni dvoboji u La Ligi u kojoj su trenutno 4. Igrat će, dakle, u španjolskom prvenstvu protiv Villarreala, Alavesa, Seville i Atletica. Znači, čeka ih sedam ključnih i zahtjevnih utakmica bez Valverdea.

Image

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric challenges Valencia's Spanish defender Jose Luis Gaya Pena (R) during the Spanish League football match between Valencia and Real Madrid at the Mestalla stadium in Valencia on November 8, 2020.,Image: 568022448, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Zidane će morati posegnuti za Ødegaardom najozbiljnije do sad

U vrlo kratkom odabiru veznjaka, bez Valverdea, Casemira i Hazarda, Zidane će morati posegnuti za sjajnim mladim norveškim veznjakom, nasljednikom Luke Modrića, Martinom Ødegaardom. Španjolski mediji o njemu pišu kako se radi o nogometašu koji je etiketiran kao Lukin nasljednik, veznjak za budućnost Reala. Ozljede su Ødegaarda spriječile da redovito igra za Real kod Zidanea, ali odsustvo Valverdea sada ga prisiljava da ubrza njegovo ubacivanje u prvu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madriđanima je hitno potreban njihov najbolji nivo, razina gre. Jer bez Fedea, Realu su ostali jedini veznjaci Casemiro (kad se vrati iz karantene), Kroos, Modrić, Isco i navedeni Ødegaard.

"Zidane dozira njemačko - hrvatsku veznu liniju više nego ikad, a Isco ne nudi očekivanu razinu. Dakle, važnost Martina Ødegaarda u ovom trenutku je iznimno bitna i očekuje se od njega da pruži one partije s kojima je briljirao prošle sezone na posudbi u Real Sociedadu", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Martin Odegaard

Budući da su Valverde i Ødegaard po stilu možda različiti igrači, Norvežanin je po fizičkoj sposobnosti jedini igrač u momčadi koji može ponuditi izvedbu sličnu Valverdeovoj.

Ødegaard isto može puno trčati, ima čelična pluća, pokriva veliki dio terena, a sve to Zidane traži od svojih igrača. On daje momčadi veliku energiju, kreira igru i diktira tempo isto kao Luka Modrić. S Ødegaardom na visokoj razini, Real bi vratio snagu koju će izgubiti neigranjem Valverdea. Norvežanin je sezonu započeo kao starter, ali je brzo ispao iz prve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Ødegaardu je da pokaže da je spreman biti važan igrač Real Madrida

Prvo zbog njegove adaptacije, a zatim i zbog ozljede. Zapravo je uspio odigrati samo četiri utakmice, odnosno nastupiti 141 minutu. Protiv Valencije ponovno se pojavio nakon mjesec dana ozljede, ali meč je već bio izgubljen i nije puno mogao pomoći. A u Ligi prvaka još nije debitirao. Zidaneovo razmišljanje čini Ødegaard ključnim igračem ove sezone. Započeo je prve dvije utakmice i sada će mu bez Fedea opet dati šansu.

Naravno, na Ødegaardu je da zakorači na teren i pokaže da je spreman biti važan igrač Real Madrida. Sada je na reprezentativnom okupljanju s Norveškom kako bi odigrao tri utakmice (Izrael, Rumunjska i Austrija), nešto što Zidane itekako pozdravlja kako bi dobio potreban ritam, ali Zidane nikako ne želi da se Norvežanin vrati ozljeđen. Naravno, vratit će se tek 48 sati prije dvoboja protiv Villarreala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj vrijedi spomenuti kako je Marca i donijela anketu s 4 varijante veznog trojca Reala. Casemiro - Kroos - Modrić dobila je 26% glasova, a varijanta Casemiro - Kroos - Ødegaard najviše, 56%. Do trenutka pisanja ovog teksta, glasalo je 25867 čitatelja Marce.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo