lukina majstorija / Modrić strijelac u trijumfu Reala: 'Kraljevi' se nakon mučnog tjedna vratili pobjedama u Valladolidu

Image
Foto: AP Images

Nakon mučnog tjedna u kojem je Real izgubio šanse za sve trofeje ove sezone, u Valladolidu je konačno stigla mini utjeha

10.3.2019.
22:46
AP Images
VOYO logo

Katastrofalna faza sezone u kojoj su izgubili šanse za naslov prvaka te ispali iz Kupa kralja i Lige prvaka ublažena je gostujućim trijumfom Real Madrida 1:4 nad Valladolidom u 27. kolu španjolske Primere. 

Ni ovaj susret doduše, nije počeo obećavajuće po Solarija i njegove trupe. Već u 12. minuti domaćinu se pružila idealna prilika za vodstvo nakon što je Odriozola s leđa srušio protivničkog napadača u kaznenom prostoru i skrivio kazneni udarac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcaraz je namjestio loptu na bijelu točku, ali njegov udarac otišao je visoko preko gostujućih vrata. 

Propuštenu šansu domaćini su nadoknadili 17 minuta kasnije (29.), kad je Guardiola snajperski preciznim centaršutom pronašao Tuhamija u šesnaestercu, a ovaj impresivnim klizećim manevrom pospremio loptu u lijevi kut Courtoisovih vrata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je, kao i od samog starta, nastavio pritisak na vrata Valladolida, kontrolirajući posjed lopte, ali bez konkretnog učinka. Ipak, samo pet minuta nakon vodstva domaćina, stiglo je izjednačenje. Kroosov centaršut iz kornera domaća obrana nije dobro očistila, a loša reakcija gostujućeg vratara u pokušaju 'boksanja' lopte ispred Nacha završila je na nozi Varanea koji ju je samo pogurnuo u mrežu za 1:1. 

Za skrivljeni jedanaesterac u 12. minuti Odriozola se iskupio u istoj valuti - izborivši najstrožu kaznu za Real u 51. minuti. Siguran izvođač bio je Karim Benzema i Real je stigao do preokreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će tri boda u Madrid, postalo je jasno nakon sat vremena igre, točnije u 59. minuti. Druga asistencija Kroosa, ponovno iz kornera, i drugi pogodak Benzeme jednostavnim naklonom glave - 3:1!

A da konačni rezultat bude još uvjerljiviji za goste, pobrinuo se kapetan hrvatske reprezentacije i najbolji igrač svijeta Luka Modrić. Pet minuta prije kraja susreta, na lijevoj strani terena odigrao je sjajnu akciju s Benzemom, a zatim ušao u šesnaesterac, izvozao protivničkog braniča Fernandeza te iskosa maestralno plasirao loptu u suprotni kut vratara Masipa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda u Valladolidu svakako će malo isprati gorak okus proteklog tjedna u kojem je Real izgubio šanse za sve trofeje ove sezone, no neće im značiti ništa više od toga.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo