Kapetan hrvatske reprezentacije / Modrić platio milijun eura kako bi izbjegao zatvor zbog navodne utaje poreza?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Modrić je, navodno, već uplatio iznos koji se s kamatama približio brojci od milijun eura kako bi izbjegao moguću zatvorsku kaznu

9.1.2018.
10:40
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak madridskog Reala Luka Modrić u društvu supruge Vanje trebao bi se tijekom dana pojaviti na sudu nakon što ih je španjolsko državno odvjetništvo optužilo da su za 870.728 eura prevarili poreznu upravu, prenosi El Mudno.

Državno odvjetništvo tvrdi da su u Luksemburgu osnovali fiktivnu kompaniju kako bi izbjegli plaćanje poreza na prihod ostvaren od Modrićevih sponzorskih ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski kapetan Luka Modrić došao je u Real Madrid u kolovozu 2012. a zatim sa suprugom Vanjom otvorio tvrtku u Luksemburgu preko koje je dobivao novac od reklama i sponzora. Kompaniju su, tvrdi tužiteljstvo, osnovali u Luksemburgu nazvavši je po sinu Ivano S.A.R.L. Tvrtka se trebala baviti upravljanjem Modrićevim imidžem pa je Luka obavijestio Real da će im poslati ime tvrtke na koju će mu klub uplaćivati dio novca od marketinških ugovora.

Real Madrid je na ime te tvrtke uplatio 552.485 eura u 2013. pa 1,1 milijun eura u 2014. godini. Državno odvjetništvo tvrdi da Modrić to nije naveo u poreznoj prijavi a time nije niti platio porez na taj prihod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

El Mundo takođerpiše kako se Luka nagodio te će platiti milijun eura kako bi izbjegao zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo