MNOGI NISU PRIMIJETILI ŠTO JE DALIĆ NAPRAVIO: / Dvojicu dosad standardnih igrača izbacio je s popisa, a tu je i jedno vrlo zanimljivo novo ime

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Svjetski doprvaci pokušat će izboriti plasman u Katar kroz skupinu H Europskih kvalifikacija u kojoj su kao nositelji smješteni sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom

8.3.2021.
13:48
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za početak Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo koje će krajem 2022. godine biti održano u Kataru.

Dalić pozvao je 24 igrača te je uputio pretpozive Ivi Grbiću, Mili Škoriću, Marinu Pongračiću, Tomi Bašiću i Kristijanu Lovriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na prošlom popisu prije gotovo četiri mjeseca nedostajalo je puno igrača zbog ozljeda. Nisu igrali Kramarić, Rebić, Vida, Brozović i Vrsaljko. Vrsaljko nije za Hrvatsku igrao već dvije i pol godine. Zanimljiv je i pretpoziv koji je Dalić poslao zvijezdi Gorice Kristijanu Lovriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrić je drugi najbolji strijelac u HNL-u s 15 pogodaka. Usluge krilnog napadača Gorice traže mnogi strani i domaći klubovi, a spominjalo ga se i u kontekstu igranja za BiH reprezentaciju. Ovaj pretpoziv svojevrsna je gesta kako bi se Lovriću pokazalo da se na njega računa u hrvatskoj reprezentaciji.

Isto tako, zanimljivo je i vidjeti koga u reprezentaciji nema ovaj put. Dalić nije pozvao Tina Jedvaja ni Marka Roga, dvojac koji se redovito nalazio među izabranom hrvatskom vrstom sad nije dobio ni pretpozive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DALIĆ PREPUSTIO BIŠĆANU VAŽNU KARIKU: /

'On im sigurno može dati značajan doprinos tijekom Europskog prvenstva'

Image
DALIĆ PREPUSTIO BIŠĆANU VAŽNU KARIKU: /

'On im sigurno može dati značajan doprinos tijekom Europskog prvenstva'

Kreću kvalifikacije

Vatreni će se okupiti 22. ožujka u Zagrebu, odakle dan kasnije kreću u Ljubljanu. Odmah nakon utakmice sa Slovenijom, reprezentacija će otputovati u Opatiju gdje će boraviti do završetka okupljanja.

Svjetski doprvaci pokušat će izboriti plasman u Katar kroz skupinu H Europskih kvalifikacija u kojoj su kao nositelji smješteni sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom. Izravni plasman u Katar izborit će samo pobjednici deset kvalifikacijskih skupina, dok će drugoplasirane reprezentacije - s još dvije reprezentacije prema plasmanu u Ligi nacija - igrati doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo