ZA SADA POSAO GODINE / Mnogi ga jedva čekaju vidjeti među Vatrenima. Dinamo potpisao ugovor s velikim talentom: 'Bit će igrač svjetske razine'

Image

Dinamov trener Željko Kopić odgovorio je kako možda još samo jedan element nedostaje za ulazak među Vatrene

2.3.2022.
14:45
VOYO logo

Dinamo je na svojim službenim stranicama objavio kako je produljenja suradnja s trenutno možda i najperspektivnijim mladim igračem, braničem, Josipom Šutalom. Šutalo je imao ugovor s Modrima do 2025. godine, ali sada je potpisao novi ugovor, s vjerojatno boljim primanjima i još kojom godinom vjernosti duže.

"Još je u tinejdžerskim danima naviknuo hrvati se sa suparničkim napadačima koji su mu prijetili u dresu Bayerna, Liverpoola, Atalante, Tottenhama, Manchester Cityja, Chelseaja, Benfice… Stoga nije čudno što već sad, s tek navršenih 22 godine, u središtu obrane djeluje stameno, čvrsto, sigurno i što čita igru kao da je iskusni nositelj obrane u zrelim godinama. Mladi Dinamov branič Josip Šutalo ove je srijede produljio ugovor s klubom", stoji tako na Dinamovim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Odigrao je zaista velike utakmice

Šutalo je proživio zaista velike i važne trenutke s Dinamom. Sudjelovao je u vrlo jakim utakmicama i Ligi prvaka za juniore s Dinamom, i bio kapetan, a za seniore je debitirao u listopadu 2019. godine u osmini finala Kupa u pobjedi protiv Opatije u Rijeci s 3:0, dok je premijerni nastup u Prvoj HNL dočekao na proljeće 2020. godine, pet kola prije kraja u pobjedi protiv Intera iz Zaprešića s 1-0.

Ove sezone prometnuo se u standardnoga braniča prve momčadi. Zablistao je još u drugom kolu protiv Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj. Prvo je proigrao Lovru Majera za 1:0 da bi mu on ubrzo uzvratio asistenciju za 2:0 u pobjedi 4:0. Ove je sezone igrao i desnoga beka, desnog stopera, a u aktualnoj formaciji s trojicom otraga prometnuo se u središnjega braniča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je strijelac u slavlju protiv bečkog Rapida s 3:1 u skupini Europa lige, sudjelovao u dvobojima protiv Genka, 1:1, i u velikoj pobjedi protiv West Ham Uniteda u Londonu s 1:0 kojim su plavi izborili plasman u europsko proljeće gdje je Šutalo odigrao dvije vrlo dobre utakmice protiv Seville. Proljeće je otvorio pogotkom u maksimirskom derbiju protiv Rijeke u pobjedi s 2:0.

Image

Je li spreman za reprezentaciju?

Pritom je standardni član mlade reprezentacije koja je trenutačno na vrhu kvalifikacijske skupine i na dobrom putu prema završnom turniru Eura U-21 sljedeće godine. No, mnogi se pitaju kada bi Šutalo mogao i kod Zlatka Dalića u A reprezentaciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede protiv Seville u Zagrebu novinare je zanimalo je li Šutalo kadar za reprezentaciju, a Dinamov trener Željko Kopić odgovorio je kako možda još samo jedan element nedostaje.

"Rekao sam i njemu i Bartolu Franjiću i obojica to znaju: ako uspiju popraviti duel u zraku, bit će stoperi najviše svjetske razine. Oni su kapacitet za reprezentaciju, a na njima je da to i opravdaju. Uvijek se može dogoditi lošija utakmica, ali stabilni su u glavi, odlično rade i imaju sjajan pristup prema klubu i dresu", smatra Kopič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo