NOVA POBJEDA / Mladi Vatreni teškom mukom s igračem više slomili autsajdera: Presudio je gol u samoj završnici utakmice

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Tijek kvalifikacijske utakmice između Bjelorusije i Hrvatske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

20.11.2023.
9:05
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Bjelorusija - Hrvatska

0-1

Bjelorusija: Lapukov, Makarenko, Baranok, Kasarab, Moskalenčik, Skibksij, Ložkin, Guz, Rilač, Karpitski, Šumanskij

Hrvatska: Čavlina, Katinić, Grozdanić, Tikvić, Bukvić, Maurić, Hodža, Vidović, Biuk, Ivanović, Ljubičić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija u armenskom Armaviru slavila je protiv Bjelorusije 1-0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Slovačkoj.

Image
BEZ OKOLIŠANJA /

Mladi Vatreni u lovu na EURO, izbornik jasan: 'Pobjeda je naš cilj, tražit ćemo rani pogodak...'

Image
BEZ OKOLIŠANJA /

Mladi Vatreni u lovu na EURO, izbornik jasan: 'Pobjeda je naš cilj, tražit ćemo rani pogodak...'

Dosta oprezan početak vidjeli smo s obje strane, pa smo prvu pravu priliku čekali do 16. minute kada je loptu u prostor dobio Ljubičić koji je izbio sam pred golmana Bjelorusije, pucao je iz prve iskosa s lijeve strane sa sedam, osam metara, no krajnjim naporom to brani Lapukov. Domaćini su odgovorili preko Rilača čiji udarac odlazi pokraj gola. U 25. minuti pokušao je udarcem s gotovo 30 metara Hodža, no prohujalo je to iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu priliku imali smo u 36. minuti kada je Ivanović sjajno podvalio loptu iza obrane domaćina i izbacio je Ljubičića opet samog preg Lapukova, no još jednom kao pobjednik tog dvoboja izlazi golman Bjelorusije. U samoj završnici prvog poluvremena vidjeli smo još jedan dalekometan pokušaj domaćina koji je prohujao iznad gola.

Izbornik Škočić je očito nezadovoljan prvim poluvremenom u svlačionici ostavio Vidovića i Tikvića, a priliku u drugom poluvremenu dobili su Lisica i Valinčić. Prvi put u nastavku zaprijetili smo u 56. minuti kada je udarac Hodže išao ravno u golmana. Desetak minuta kasnije pokušao je i Ivanović, no to nije išlo u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 72. Frigan se sjurio prema šesnaestercu domaćina gdje ga na rubu ruši Moskalenčik kojem sudac pokazuje drugi žuti karton, odnosno crveni, a Hrvatskoj daje sjajnu priliku iz slobodnog udarca. Pucao je Bukvić, no otišlo je to pokraj gola. Gol smo napokon dočekali u 85. minuti kada je Ljubičić dočekao ubačaj s lijeve strane pa rutinirano pospremio loptu u mrežu za 1-0. U 87. minuti mogli smo zabili i drugi gol kada se Bukvić oslobodio čuvara u šesnaestercu na nekih sedam, osam metara iskosa s lijeve strane, ali udarac odlazi iznad gola.

Hrvatska je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto s deset bodova, dva manje od vodećeg Portugala, ali i dva više od Grčke, koja ima i utakmicu više. Farski Otoci su četvrti sa sedam bodova iz pet utakmica, Bjelorusi su osvojili tri iz čak osam utakmica, koliko ima i Andora iz šest odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo