LUDI SCENARIJ / Dva megatransfera promijenit će život 'novom Mandžukiću'. Mladi Vatreni uskoro postaje prvi napadač hit-kluba Lige prvaka

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Od transfera Šimića za sada neće biti ništa, no otvara mu se zaista fantastična prilika upravo u Salzburgu

26.10.2021.
11:03
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Talentirani hrvatski napadač Roko Šimić (18), sin legendarnog reprezentativca Darija Šimića, ove je sezone u velikom stilu zakoračio na nogometnu scenu. Šimić je od ljeta član austrijskog RB Salzburga, koji ga je proslijedio u svoju razvojnu momčad Liefering, u čijem dresu jednostavno briljira i u 10 nastupa zabio je sedam golova.

Zahvaljujući tim sjajnim nastupima, Salzburg je odlučio povući Šimića i priključiti ga svojoj A momčadi, za koju je mladi Hrvat već debitirao i to u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mladu hrvatsku reprezentaciju debitirao je 2. rujna i u četiri utakmice zabio pet golova. Posebno je impresivan bio njegov nastup protiv Azerbajdžana, kada je u prvom poluvremenu postigao hat-trick.

Šimić je odmah privukao pažnju brojnih velikana. Pojavila se priča da su za njega zainteresirani velikim Real Madrid i Milan, a sada je iz Engleska stigla vijest da su se u utrku uključila i dva londonska velikana - Arsenal i Tottenham. Sunday Mirror piše da Engleze Šimić figurom i stilom igre jako podsjeća na legendarnog hrvatskog napadača Marija Mandžukića, ali od transfera Šimića za sada neće biti ništa, no otvara mu se zaista fantastična prilika upravo u Salzburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dva velika transfera

Naime, za malo više od mjesec dana ponajbolji napadač svijeta Kylian Mbappe ulazi u posljednjih pola godine ugovora i to znači da može pregovarati s kime želi i na kraju sezone otići iz PSG-a bez odštete, a već se nagađa kako je Francuz sve dogovorio s Real Madridom. Premda su se u PSG-u nadali da će se Mbappe predomisliti i možda se još uvijek nadaju, sportski direktor pariškog kluba, Leonardo, ipak traži zamjenu za Francuza.

Kako tvrdi njemački Sky, Leonardo je zapeo za maldog njemačkog reprezentativca Karima Adeyemija, najboljeg igrača Salzburga i nominalno prvog napadača i strijelca kluba te najvećeg Šimiu klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adeyemi je zapravo dosta sličan igrač Mbappeu, brz je, ima odličan dribling, šut, dobar je tehničar, igra na krilu i u vrhu napada i na kraju, golgeter je. Ove sezone Nijemac nigerijskih korijena upisao je 14 golova i dvije asistencije u 18 utakmica, a upisao je i jedan gol za A selekciju Njemačke.

Adeyemi neće biti jeftin, već sada vrijedi 20 milijuna eura prema Transfermarktu i ima ugovor do 2024. godine, što mu drastično povećava odštetu. Osim PSG-a traže ga i Bayern, BVB, Leipzig, kao i Liverpool, Real, Atletico...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je što Bayern već dugo prati Adeyemija i što im nasušno treba zamjena za Lewandowskog, a isto tako Karim je rođen u Munchenu i nogomet je počeo igrati baš u Bayernu, dakle domaći je dečko. Odšteta će, nagađa se, biti oko 40 milijuna eura, ali ako se PSG i još pokoji velikan uključi u igru može biti i znatno veća.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo