lovren neće igrati / Mitrović: Vida će biti spreman za Španjolsku, no i bez njega smo dobri

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Lovren neće nastupiti u toj utakmici jer se oporavlja od ozljede

7.9.2018.
22:50
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

 Hrvatski branič Matej Mitrović, koji bi u utorak mogao zaigrati protiv Španjolske umjesto ozlijeđenog Dejana Lovrena, smatra kako će Hrvatska odigrati bolje nego je to bilo u susretu s Portugalom koji je završio 1-1.

"Radilo se o jednoj novoj momčadi Hrvatske, ali zadovoljan sam. Izvukli smo povoljan rezultat u prijateljskoj, pripremnoj utakmici za Španjolsku. Bio je to dobar test i za nas i za izbornika“, rekao je 24-godišnji stoper Club Bruggea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U prvom poluvremenu su nas stisnuli, u drugom ih je ipak malo svladao i umor. No napokon smo im postigli taj pogodak, nakon pet utakmica. Sada ćemo se pripremiti za Španjolsku i pokazati u boljem izdanju nego protiv Portugala", dodao je.

Mitrović je u četvrtak odigrao svih 90 minuta u stoperskom paru s Domagojem Vidom. No prilikom jednog istrčavanja je vratar Lovre Kalinić ozlijedio Vidi ruku. Iznijeli su ga s terena a liječnici su priopćili da ništa nije slomljeno ali da mu je ruka naotečena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će Vida biti spreman za Španjolce, premda smatram da smo Milić i ja odigrali dobru utakmicu kao stoperski par“, napomenuo je Mitrović. Antonio Milić, 24-godišnji stoper belgijskog Anderlechta, ušao je u 35. minuti umjesto Vide i tako debitirao u nacionalnom dresu.

Vida i Dejan Lovren su standardni stoperski par koji je prije mjesec i pol dana igrao na Svjetskom prvenstvu od kuda su se vratili sa srebrnim medaljama oko vrata. U utorak Hrvatska gostuje kod Španjolske u novom natjecanju Liga nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren neće nastupiti u toj utakmici jer se oporavlja od ozljede. Njegov klub Liverpool izvijestio je prošli mjesec kako ima problema sa zdjelicom a glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza je u petak izjavio kako ima problema s preponama.

Liječnik reprezentacije je, pak,  u četvrtak navečer rekao kako će se Vida vratiti „uskoro“ dok je vratar Kalinić, koji ga je ozlijedio, u petak napomenuo da je s 29-godišnjim braničem „sve u redu“. Glasnogovornik je napomenuo da je još uvijek prerano reći hoće li zaigrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vida bi trebao nastupiti u paru s Mitrovićem kao i protiv Portugala.

"Naravno da želim biti najbolji i igrati. Uvijek se želim nametnuti izborniku i biti dio reprezentacije“, istaknuo je Mitrović iza kojega je deset nastupa za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„I normalno da mi je bilo žao što nisam bio na Svjetskom prvenstvu, no i to je nogomet. Nekad si dio momčadi a nekad nisi. No sretan sam što je ostvaren povijesni rezultat“, dodao je.

Utakmica s Portugalom bila je prva utakmica Hrvatske nakon što je prije mjesec i pol dana izgubila u finalu Svjetskog prvenstva od Francuske s 2-4. U utorak Mitrovića i Vidu čeka težak posao u južnom španjolskom gradu Elcheu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su, naime, zabijali golove u svim utakmicama koje su igrali od ljeta 2016., odnosno u posljednja 24 susreta. U prosjeku su zabijali 2,3 gola po utakmici. Mitrović je, međutim, optimističan uoči tog susreta.

„Sigurno će sve biti još lakše kada su ispred nas vrhunski profesionalci i sportaši poput Modrića i Rakitića, to će nam puno pomoći", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić, vezni igrač Barcelone, propustio je utakmicu s Portugalom kako bi se odmorio te će biti spreman za susret sa Španjolcima. To će mu ujedno biti stoti nastup u kockastom dresu. Hrvatska je pobijedila Španjolsku s 2-1 u posljednjem međusobnom susretu igranom 2016. na Europskom prvenstvu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo