MISIJA-FRANCUSKA: Herr Otto otkrio što Čačić želi dobiti Modrićevim izostankom

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Bivši hrvatski izbornik Otto Barić prokomentirao je situaciju oko ne nastupa Luke Modrića za Hrvatsku u nadolazećem prijateljskom srazu s Rusijom 17.

28.10.2015.
20:36
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Luka Modrić je u posljednje vrijeme podložan ozljedama. Ponajbolji hrvatski nogometaš ove kalendarske godine iza sebe ima dvije teže ozljede i jednu lakšu. U studenom prošle godine je u eurokvalifikacijskom srazu s Italijom na San Siru (1:1) ozljedio mišić lijeve natkoljenice.

Pa je tako zbog gotovo potpunog otkinuća hvatišta mišića lijeve natkoljenice, kako je glasila službena dijagnoza, s travnjaka izbivao 114 dana. Vratio se u utakmici Lige prvaka protiv Schalkea i zaradio ovacije prepunog Santiago Bernabeua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić dobio poštedu od Čačića

Pa je nakon toga zadobio ozljedu ligamenata desnog koljena zbog čega ga opet nije bilo više tjedana. I onda, posljednje ozljeda je došla u utakmici protiv Bugarske na Maksimiru. Modrić je propustio sraz protiv Malte nekoliko dana kasnije, ali se vrlo brzo vratio treninzima i zaigrao protiv PSG-a na Parku prinčeva u 3. kolu Lige prvaka (0:0). Upravo zbog svega navedenog, Modrić je dobio od Čačića poštedu od prijateljske utakmice 17. 11. s Rusijom u Krasnodaru.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Tako će Modrić nakon utakmice sa Sevillom 8. studenoga imati gotovo dvotjedni odmor, dakle do 21. studenoga i velikoga okršaja s Barcelonom u Madridu. A dok maestro Reala bude 13 dana imao sve četiri u zraku, hrvatski nogometaš godine i nezamjenjivi kotačić Barcine igre Ivan Rakitić predvoditi će Hrvatsku protiv Rusije. I to samo četiri dana prije El Clasica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što Čačić uopće želi dobiti poštedom najboljega igrača? I od čega se Luka odmara?

Rusi su pravi izbor

"Zašto se Modrić odmara? Zato što Čačić želi vidjeti tko u reprezentaciji može igrati najsličnije njemu. I zato što je Modriću odmor potreban budući da ima vrlo gust raspored utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka", kaže bivši izbornik Otto Barić za Večernji list i ističe kako je on osobno uvijek za jače protivnike u pripremama za veliko natjecanje, a Rusi spadaju u tu skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U toj utakmici nije tragedija izgubiti, jer ćemo iz nje sigurno puno naučiti. Dobro je za izbornika u tako jakim utakmicama vidjeti na koje igrače može računati. Rusija će mu dobro poslužiti za pojačavanje konkurencije", dodaje Barić.

A s kim igrati u godini EURO-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet s jakima, nisam za Lihtenštajn, Luksemburg i slične. Naime, na EP-u uFrancuskoj ionako nećemo imati slabijih utakmica. Čak ni Albaniju i Sjevernu Irsku ne bih podcjenjivao. Oni sa svakim mogu ravnopravno igrati, unutar jednoga gola", dodao je Barić, koji je uoči Eura 2004. igrao prijateljske utakmice s Nijemcima, Turcima, Makedoncima, Slovacima i generalku s Dancima u Kopenhagenu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo