Mila Horvat već dugo nije nekome dala ovoliko komplimenata

Mario Mandžukić proglašen je najboljim hrvatskim sportašem u 2013. godini, osvojio je s Bayernom pet velikih trofeja i cijele godine primao čestitke i pohvale sa svih strana.

31.12.2013.
10:04
VOYO logo

Mario, iza tebe je briljantna godina, pet najvećih trofeja u svijetu nogometa. Što uopće možeš reći na tu temu? Rušiš rekorde, ispisuješ povijest, najbolji si od najboljih. Pa je, istina je. To sam želio još kao klinac. To su bili ti dječački snovi, da i ja jednog dana budem tu gdje sam sad. Ova godina će mi biti nezaboravna, ali ne želim tu stati, presretan sam zbog svega što sam ostvario i želim ovo ponavljati.

2012. godine došao si u Bayern kao rezervna opcija za Marija Gomeza, a poslije si se prometnuo u najvećeg junaka. Jesi li tada uopće mogao pretpostaviti da će ti se u samo godinu dana dogoditi tako veliki uspjeh? Pa dobro, kad sam dolazio, nisam sebe vidio kao rezervnu opciju. Ja sam odmah vidio da ću igrati i da ću ostvarivati dobre rezultate. Baš sve što se dogodilo nisam pretpostavio, ali kad je sve to počelo, vidjelo se da možemo ostvarivati stvarno povijesne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promijenio se i trener pa niste baš krenuli sjajno, onda si opet i Guardiolu uvjerio u svoje kvalitete. Kažu da nema stila igre i trenera i taktike gdje Mario Mandžukić neće pokazati svoju kvalitetu. Pa dobro, mogu se prilagoditi, imam neki svoj način na koji igram, svoj stil. Kad je Guardiola tek došao, nismo se znali otprije i normalno da nije sve otpočetka štimalo, trebali smo vremena da se upoznamo. I ja sam morao njega upoznati da vidim kako razmišlja, kako radi i htio sam mu pokazati da može računati na mene, da sam tu i da ću ponoviti sve ovo što sam napravio prije nego što je on došao.

//www.youtube.com/embed/QaULpckII1E

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možeš li iz godine na izmaku izdvojiti neki trenutak koji ti je bio najradosniji i s druge strane neki najteži? Pa dobro, uvijek pokušavam razmišljati samo o pozitivnim stvarima. O lošim stvarima ne želim uopće govoriti. Bilo je stvarno lijepih trenutaka, od Lige prvaka do plasmana s reprezentacijom u Brazil. To su neki najljepši.

Spomenuo si plasman u Brazil na Svjetsko prvenstvo, no 12. lipnja Marija Mandžukića neće biti u sastavu. Koliko iskreno žališ zbog tog otvaranja protiv domaćina? Pa dobro, kad sam dobio crveni karton, očekivao sam kaznu, samo sam se nadao da neće biti dvije ili više utakmica i na kraju sam zadovoljan što sam dobio jednu. Znao sam da nisam napravio ništa toliko loše i da nije bilo namjerno, te se baš poklopilo da igramo protiv Brazila tu prvu utakmicu, koju će gledati cijeli svijet. Ali sretan sam jer imamo u ekipi sjajne dečke koji će to sigurno odraditi na pravi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivanja u skupini u kojoj su još Kamerun i Meksiko? Po meni je skupina okej. Rekao sam, ako nam je cilj ostvarivati neke uspjehe, onda si moramo zadati cilj da moramo proći skupinu, a ako budemo tako razmišljali, onda ćemo je proći. Poslije je sve moguće.

Razgovor je zaključio odgovorom o nastavku karijere: "Sretan sam u Bayernu, mislim da sam došao u najbolji klub na svijetu, osjećam se dobro i dok god bude tako, neću razmišljati o odlasku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo