MIJENJA LI SE DANAS NOGOMETNA POVIJEST? / Katarski list plasirao senzaciju o Neymaru

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE
31.7.2017.
12:17
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Parižani će za Neymara platiti čak 222 milijuna eura, gotovo dvostruko više od ono što je Manchester United prošle godine dao Juventusu za Paula Pogbu. Spomenuta novina koja je plasirala veliku vijest, rekli bi smo senzacionalnu (iako su sve senzacionalne o Neymaru i prelasku iz Barce u PSG) u vlasništvu je katarske države, kao i PSG-a kojeg vodi Nasser Ghanim Al-Khelaifi, čovjek od najvećeg povjerenja katarskog vladara, Emira šeika Tamim bin Hamad Al-Thanija.

NEYMAR JE ODLUČIO: Španjolci otkrivaju, slavni Brazilac rekao je suigračima da odlazi iz Barcelone

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona pod velikim opterećenjem

Neizvjesnost oko Neymarova ostanka počela je opterećivati cijeli klub, brazilskog napadača su klupske legende i suigrači upozorili da se što prije izjasni. Neymar je to i učinio. Da je Neymar u osjetljivom razdoblju vidjelo se na subotnjem treningu na kojemu se Brazilac "pohvatao" s novim pojačanjem Katalonaca, Portugalcem Nelsonom Semedom.

Image
KAOS NA TRENINGU BARCELONE: /

Neymar izgubio živce i potukao se sa suigračem

Image
KAOS NA TRENINGU BARCELONE: /

Neymar izgubio živce i potukao se sa suigračem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UPOZORAVA PSG, LEGENDE I SUIGRAČI PROZIVAJU NEYMARA: ‘Ovo više nema smisla, mora se što prije izjasniti’

Iako su ga suigrači nagovarali na ostanak, Neymar je odlučio izaći iz sjene Lionela Messija. Argentinac je ovog ljeta produljio s Barcelonom i koliko god Neymar bio genijalan igrač, Messijeva sjena uvijek bi stajala nad njim u katalonskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘NEYMAR JE PRIHVATIO PONUDU PSG-A’: Francuzi plasirali senzaciju, iz Španjolske pljušte optužbe

Naravno, nije zanemariv ni financijski dio cijele priče, PSG može Neymaru ponuditi više od Barcelone, što je Neymarovom ocu možda i najvažnije. Tamo će njegov sin zarađivati 30 milijuna eura po sezone, dvostruko više nego što je dobivao u Barceloni. U čitavoj ovoj priči oko Neymarovog transfera na "Park Prinčeva", bogata država Katar ima ključnu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Barcelona's Brazilian forward Neymar (R) and Barcelona's defender Gerard Pique celebrate Paris Saint-Germain's own goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Paris Saint-Germain FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 8, 2017. / AFP PHOTO / LLUIS GENE

Katar zatvara financijsku konstrukciju povijesno visokog transfera

Naime, upravo Katar zatvara financijsku konstrukciju povijesno visokog transfera, jer iz njihove nepresušne blagajne platit će se spomenuta rekordna odšteta, navedena u Neymarovom ugovoru s Barcelonom kao izlazna klauzula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogati PSG bi naravno izravnim plaćanjem tako velikog, astronomskog iznosa, prekršio pravila UEFA-inog Financijskog Fair Playa jer ne zarađuje toliko da bi mogao za Neymara platiti 222 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pametna ruta bogatih šeika

Ali, tu nastupa Katar, odnosno SP koje se u toj zemlji održava 2022. Neymar će naime biti imenovan ambasadorom SP-a i za to dobiti 222 milijuna eura. Jasno, to je samo ruta kojom će PSG doći do njega zaobilazeći Financijski Fair Playa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neymar bi od navedenog honorara sam platio Barceloni da ga pusti i PSG-u pristupio kao slobodan igrač, "bez odštete". Isto tako, na Twitteru je osvanula fotografija Neymara iz aviona prema kojoj, navodno, je Brazilac na putu za Dohu kako bi sve dogovorio oko prelaska u PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo