MESSIJEVA BUDUĆNOST U BARCELONI POSTALA JE JOŠ NEIZVJESNIJA: / Argentinski čarobnjak zbog Superlige odlazi u PSG?

Image

U ponedjeljak je potvrđeno da je francuski prvak Paris Saint Germain jedan od klubova koji je odbio poziv u novoosnovanu Superligu

19.4.2021.
20:59
VOYO logo

Vijest o osnivanju nogometne Superlige u kojoj bi igrali najbolji i najbogatiji europski klubovi izazvala je u ponedjeljak pravu buru u nogometnoj zajednici, a i šire.

Image
OVO ĆE BACITI MODRIĆA I KOVAČIĆA U OČAJ: /

Real i Chelsea ispadaju iz Lige prvaka?; 'Oni moraju otići...'

Image
OVO ĆE BACITI MODRIĆA I KOVAČIĆA U OČAJ: /

Real i Chelsea ispadaju iz Lige prvaka?; 'Oni moraju otići...'

U Superligi bi sudjelovali španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali PSG, Bayern i Borussiju Dortmund da im se priključe, ali ta tri kluba su ih odbila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro slobodan

Nakon što je potvrđeno da su klubovi osnovali to elitno natjecanje, predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin potvrdio je kako igrači koji će sudjelovati u Superligi neće moći nastupati na svjetskim i europskim prvenstvima te da neće moći igrati za svoje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta zabrana je donijela novu nesigurnost oko budućnosti ponajboljeg nogometaša na svijetu Lionela Messija (33) kojemu ugovor s katalonskim gigantom istječe ovo ljeto i ne zna se hoće li ga produžiti.

Novac za jaču ekipu

Španjolska Marca u ponedjeljak je objavila da će se Messi i njegov otac i agent Jorge uskoro sastati s čelnicima Barcelone kako bi razgovarali o budućnosti nakon što je klub ušao u Superligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barceloni sudjelovanje u Superligi jamči 300 milijuna eura, a s tim novcem bi mogli izgraditi momčad kojom bi Messija nagovorili da ostane", piše Marca pa objašnjava negativnu stranu priče:

"No, sve se možda svodi na Mesijeve ambicije u dresu reprezentacije. Igračima Superlige će biti biti zabranjeno igrati za reprezentacije svoje zemlje na velikim turnirima. S obzirom da su pred nama u sljedećih 18 mjeseci Copa America i Svjetsko prvenstvo, ovo izgleda kao Messijeva posljednja šansa za osvajanje trofeja s Argentinom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Lionel Messi

"Ako bi Messi odlučio napustiti Barcelonu, popis klubova u koje bi mogao otići i još uvijek moći igrati za reprezentaciju je ograničen. Paris Saint-Germain za sada ne sudjeluje u Superligi", zaključuje madridski list.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo