MESSI DANAS OPET POMIČE GRANICE: / Barcelonin stroj za golove i rekorde protiv Seville će ponovno zaslužiti naslovnice

Image
Foto: AFP

Genijalni Argentinac hvata nove rekorde

17.3.2019.
10:18
AFP
VOYO logo

Utakmicom između Betisa i Barcelone koja je na rasporedu u 20:45 sati kompletirat će se 28. kolo španjolskog prvenstva. Susret je to koji As najavljuje kroz misiju Lionela Messija za ostvarenjem nekih rekordnih brojki.

Bude li argentinski genijalac dio postave koja će istrčati na Benito Villamarin stadion izjednačit će se sa nekadašnjim suigračem Andresom Iniestom po broju utakmica odigranih za klub. Iniesta je 674 puta nastupio za Barcelonu i drži drugu poziciju vječne ljestvice koju predvodi legendarni Xavi sa 767 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro i 600. gol

Za drugo postignuće potreban mu je nastup, ali i pobjeda. Bila bi ona 477. po redu za 31-godišnjeg majstora, odnosno jedna više u odnosu na rekordno ostvarenje Xavija.

Nakon ovoga Messi će se posvetiti ganjanju novih rekordnih ostvarenja. Osobnih. Najbolji strijelac u klupskoj povijesti udaljen je tek dvanaest golova od brojke 600. Drugi na toj listi je Cesar, napadač koji je 'trpao' u 40-im i 50-im godinama prošlog stoljeća, a koji je na nevjerojatnih 356 postignutih pogodaka manje u odnosu na neumoljivog Messija. Zabio je 232 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo