PLUS SPONZORI / Messi će u Inter Miamiju zarađivati između 50 9 i 60 milijuna godišnje

Image
Foto: Profimedia

Argentinac je odbio Al Hilal u kojem je mogao zaraditi nevjerojatnih milijardu eura, ali ni u Americi neće 'ostati gladan'

3.7.2023.
9:32
Profimedia
VOYO logo

Lionel Messi je nakon Barcelone i PSG-a potpisao za svoj treći klub u profesionalnoj karijeri - Inter Miami koji igra u američkoj MLS ligi. Iako se spekuliralo da bi se mogao vratiti u Barcelonu gdje ima status božanstva, izgleda kako taj posao financijski nije bio izvediv.

Image
FRANCUSKA /

Legendarni Patrick Vieira trener Strasbourga

Image
FRANCUSKA /

Legendarni Patrick Vieira trener Strasbourga

Messi je imao i primamljivu ponudu iz Saudijske Arabije gdje ga je htio dovesti Al Hilal koji mu je navodno nudio čak 400 milijuna eura po sezoni, ali Argentinac je dokazao svima da mu novci nisu najbitnija stvar i odbio silne milijune kako bi mogao živjeti i igrati u Miamiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je odbio zaraditi preko milijardu eura kroz vrijeme koje bi proveo u Saudijskoj Arabiji, svi su se pitali kolika će Argentincu plaća biti u MLS-u, a sada je napokon otkriven i taj podatak. Iako se znalo da mu plaća u Americi neće biti toliko velika kolika bi mu bila kod Saudijaca, Messi će svejedno godišnje primati vrtoglavi iznos.

Vlasnik Inter Miamija Jorge Mas otkrio je više detalja o predstojećem ugovoru Messija u njegovom klubu, uključujući i koliko će argentinski napadač zarađivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mas je otkrio španjolskom listu El Pais da će Messi zarađivati između 50 i 60 milijuna dolara godišnje u Miamiju, klubu čiji je suosnivač David Beckham. Messi će, osim plaće koju će primati od kluba, imati i dionice u Inter Miamiju kada se umirovi, a također će imati pravo i na dio zarade koju MLS ostvari od prava emitiranja na Apple TV-u.

Argentinac će između ostalog imati pravo i na udio od zarade koja se ostvari prodavanjem njegovih dresova, stoga bi njegova sveukupna godišnja plaća ipak mogla prelaziti 100 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo