To se rijetko viđa: Messi je i medicinski fenomen

Lionel Messi nije fenomen samo po nogometnom umijeću.

4.4.2013.
15:05
VOYO logo

Ista je natjerala kroničare da pogledaju u prošlost i istraže kada se omaleni Argentinac prethodno posljednji put ozlijedio. Tako ispada da je zadnju ozbiljniju ozljedu Messi imao 19. rujna 2010. godine kada mu je start Tomaša Ujfalušija natukao gležanj, zbog čega je morao pauzirati 10 dana.

Otad, pa do spomenute utakmice protiv PSG-a odigrao je uz sitne problemčiće gotovo sve Barcelonine utakmice u kalendaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je sezone Messi tako propustio samo 119 minuta u Primeri (bio je zamjena protiv Getafea i Deportiva), utakmice Kupa kralja protiv Alavesa i Cordobe, te 105 minuta u Ligi prvaka (PSG i Benfica). Posljednji put kada je propustio cijelu utakmicu u Primeri, kao što će to učiniti za vikend u ogledu protiv Mallorce, dogodilo se prošle sezone u 25. kolu protiv Sporting Gijona i to zbog akumuliranih žutih kartona.

U ranijoj fazi karijere Messi je imao problema sa osjetljivosti bedrenih mišića, pa je tako zbog toga imao tri pauze tijekom sezona 2005-06 i 2007/08, dok je 2006. godine zbog frakture pete metatarzalne kosti u lijevom stopalu pauzirao tri mjeseca. Vjeruje se da će se najbolji svjetski nogometaš oporaviti na vrijeme za uzvrat protiv PSG-a, sljedeće srijede na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo