VIDEO: / Teška situacija! Meksiko zakomplicirao život Vatrenima

Nogometaši Meksika svladali su Kamerun rezultatom 1:0 i tako zakomplicirali život Hrvatskoj u skupini A Svjetskog prvenstva.

13.6.2014.
14:53
VOYO logo

I sad se sve zna. Hrvatska ako želi u drugi krug mora slaviti u preostala dva dvoboja protiv Meksika i Kameruna. Kalkulacija više nema, za očekivati je da će Brazil slaviti u preostala dva dvoboja u skupini i plasirati se u drugi krug sa maksimalnim brojem bodova u skupini.

Što se tiče Meksika i Kameruna, vrijedi istaknuti da se radi o reprezentacijama koje igraju dosta šablonizirano. Čak Meksiko više nego Kamerun. Upravo smo to vidjeli u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Meksiko je u prvom poluvremenu dosta forsirao svoje napade po lijevom boku, i u tom su uspijevali sve dok se Kamerun nije probudio iz početne uspavanosti. Ali, na našu žalost, i u tom odličnom razdoblju između 15 i 25 minute nisu uspijeli ništa konkretno napraviti. Osim pogotka koji im je poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksiko je pokazao daleko više, ne samo u prvom dijelu, već i u cijelom dvoboju. Rezultat za "zelene" je mogao biti i uvjerljiviji da kolumbijski sudac Wilmar Roldan nije poništio dva gola Meksikancima. Na taj način je nastavio sudačku kalvariju koja je obilježila otvaranje ovoga Svjetskog prvenstva. Međutim, spasio ih je trenutak inspiracije u obliku odlične akcije i spretnosti odličnog Peralte koji je bio možda i najbolji igrač meksičkog sastava.

Kamerun je imao svoje prilike ali nije uspio matirati meksičkog vratara Ochoa. Na radost meksičkih navijača, i žalost hrvatskih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksički izbornik Miguel Herrera prezadovoljan je završnim rezultatom susreta između njegovih izabranika i Kameruna i njegovih izabranika koji je završen s minimalnih 1-0. Kolumbijski sudac poništio je čak dva regularna pogotka Meksikancima protiv Kameruna, ali to nije utjecalo na ponašanje i razmišljanje njegovih igrača.

- Nismo na poluvremenu razmišljali o suđenju, nismo se željeli uopće obazirati na to. Rekli smo dečkima da samo zadrže koncentraciju i ne gube vjeru u pobjedu. Ja je nisam gubio - rekao je Herrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksički izbornik bio je oprezan kod pogotka Peralte.

- Nakon što smo već slavili kod oba poništena gola Dos Santosa, kada je Peralta postigao gol, prvo sam pogledao prema pomoćnom sucu, a kada sam vidio da je zastavica ostala dolje, započelo je slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Kameruna slijedi Brazil.

- Bit će to potpuno drugačija utakmica. Igrat ćemo protiv favorita, pokušati doći do posjeda lopte i nećemo igrati na bod već na pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo