'SVE JE MOGUĆE' /

Mavrović uoči utakmice s Argentinom: 'Pritisak će biti isti s obje strane'

Image
Foto: profimedia

Utakmica je na rasporedu 27. rujna u Humo areni u Taškentu u 17.00 sati po hrvatskom vremeNU

22.9.2024.
19:38
profimedia
VOYO logo

Nakon što su završeni i posljednji susreti po skupinama Svjetskog futsalskog prvenstva u Uzbekistanu, poznati su parovi osmine finala. Hrvatska će tako u osmini finala igrati protiv svjetskog dopravaka Argentine.

Image
NEĆE BITI LAKO /

Hrvatska saznala protivnika s kojim će se boriti za odlazak u četvrtfinale SP-a

Image
NEĆE BITI LAKO /

Hrvatska saznala protivnika s kojim će se boriti za odlazak u četvrtfinale SP-a

Utakmica je na rasporedu 27. rujna u Humo areni u Taškentu u 17.00 sati po hrvatskom vremenU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretni smo što smo ostvarili plasman među šesnaest najboljih reprezentacija na svijetu, to je veliki uspjeh. Ostvarili smo zacrtano, ali naravno da smo u nokaut fazu natjecanja željeli ići kao drugoplasirana reprezentacija u skupini. Na žalost, poraz od Tajlanda u prvoj utakmici učinio je svoje. Ono što raduje jest igra protiv Kube, iako je realizacija, bez obzira na uvjerljivu pobjedu, malo štekala i u toj utakmici. Trebali smo u određenim situacijama jedni druge bolje ispoštovati, u svakom slučaju u našoj igri ima još prostora za napredak," kazao je Mavrović za HNS.

Hrvatska se probila u drugi krug SP-a kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. U skupini je upisala poraze od Tajlanda (1-2) i Brazila (1-8), te porazila Kubu (7-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Argentina je prošla kroz skupinu s tri pobjede - protiv Ukrajine (7-1), Afganistana (2-1), te Angole (9-5). "Gauči" su na posljednjem SP-u u Litvi 2021. osvojili drugo mjesto nakon što su izgubili od Portugala sa 1-2. Argentina ima i svjetsko zlato iz 2016.

"Argentina je na zadnjem Svjetskom prvenstvu poražena u finalu od Portugala, a na prvenstvu prije toga bila svjetski prvak. Dakle, riječ je o fantastičnoj momčadi s puno sjajnih igrača koji igraju u Europi. Argentinu krasi fanatizam i jak pritisak na loptu, presing po cijelom terenu, moćni su u razbijanju igre protivnika. Dobro ćemo ih analizirati i vidjeti na koji način igrati protiv njih, postoji opcija i da igramo zonu. U svakom slučaju, sve ćemo uzeti u obzir," poručio je izbornik iz Uzbekistana.

"U jednoj utakmici ne postoji favorit, napravit ćemo sve kako bismo se plasirali u četvrtfinale. Pritisak će biti isti s obje strane, u jednoj utakmici je zaista sve moguće," dodao je Mavrović.

Pobjednik iz tog dvoboja u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Portugal - Kazahstan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala će igrati i Brazil - Kostarika, Nizozemska - Ukrajina, Španjolska - Venezuela, Paragvaj - Afganistan, Iran - Maroko, te Tajland - Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo