HNS objavio vaznu vijest: / Izbornik dobio novi ugovor

Hrvatski nogometni savez produzio je ugovor s izbornikom futsalske reprezentacije Matom Stankovicem, koji je produzio ugovor za iduce cetiri godine.

5.9.2014.
15:55
VOYO logo

Stankovic je izbornik od 2010. godine, a pod njegovim ravnanjem Hrvatska je ostvarila svoj najbolji rezultat u povijesti plasmanom u polufinale Europskog prvenstva 2012. godine koje je odrzano u Hrvatskoj. Ove godine Hrvatska je plasmanom u cetvrtfinale na Euru u Belgiji pokazala da taj rezultat nije bio slucajnost, vec je i sami plasman u Belgiju bio veliki korak naprijed - po prvi puta nakon 16 godina Hrvatska je kroz kvalifikacije osigurala zavrsni turnir.

Pritom je reprezentacija napredovala do sjajnog sestog mjesta na UEFA-inom renkingu za iduci kvalifikacijski ciklus sto ce olaksati reprezentaciji put do Eura 2016. koje se odrzava u Srbiji. Hrvatska je, naime, iz trece jakosne stigle stigla u - prvu. Ne cudi, stoga, sto su Stankovic i HNS dogovorili nastavak suradnje, posebno jer se vizija izbornika i Saveza slazu po pitanju razvoja futsala u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prezadovoljan sam odnosom Saveza i predsjednika Sukera prema futsalu u ovom trenutku. Zahvalan sam rukovodstvu sto prepoznaje i cijeni rad i rezultate. Obecavam da cu se nastaviti maksimalno truditi kako bih opravdao povjerenje", kazao je Stankovic.

HNS je uspjesno ispregovarao pri UEFA-i da Hrvatska bude domacin kvalifikacijske skupine u ozujku iduce godine, a grad domacin bit ce Dubrovnik. Prvoplasirani iz kvalifikacijskih skupina ici ce direktno na Euro, a play-off je na rasporedu u rujnu 2015. godine. Pocetak priprema za novi kvalifikacijski ciklus Hrvatska ce imati sredinom rujna - od 14. do 18. rujna reprezentacija gostuje u Portugalu gdje ce odigrati dvije prijateljske utakmice. Europsko futsal prvenstvo igra se od 2. do 13. veljace 2016. u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo