MATJAŽU KEKU PUKNUO FILM: / 'Apsolutno sam razočaran, kod nekih igrača individualni interes je ispred kolektiva'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Trener Rijeke Matjaž Kek je nakon poraza od Milana (2-3) žestoko kritizirao svoje igrače. Danas, čini se, žali zbog toga.

1.10.2017.
13:04
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Rudeša (19 sati) osvrnuo se na događanja na San Siru u četvrtak, kao i na kritike upućene vlastitim igračima. Kekova kritika došla je nakon dramatičnog finiša utakmice protiv Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BIVŠI IGRAČ RIJEKE RASTURIO BONUCCIJA, MILAN I GAFOVE NA SAN SIRU: ‘Kako drugačije opisati to što se dogodilo’

Hrvatski prvak je do 84. minute gubio 2-0, a onda je u samo šest minuta okrenuo situaciju, izjednačio na 2-2 i došao pred vrata raja, na korak senzacionalnog rezultata protiv velikog nogometnog imena. I onda - šok!

NENAD GRAČAN ZA NET.HR O ŠOKANTNOM GOLU MILANA U 94. MINUTI KOJI JE RASTUŽIO RIJEČANE: ‘To je kiks, puno im se puta to već događalo’

Riječani sami sebi zabili mač u srce

Riječanima kao da je netko zabio mač u srce. Zapravo sami sebi, jer primili su gol zbog kojega je Matjaž Kek kiptio u sebi. Da je nekoga u tom trenutku ugrizao, vjerojatno bi taj bio otrovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Loše sam spavao, malo sam umoran i pojeo sam nešto samo da nahranim organizam. Nema užitka u hrani nakon ovakvih šokatnih utakmica", izjavio je Matjaž Kek na presici uoči utakmice 11. kola HNL-a protiv Rudeša, prenosi riječki Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kek je nastavio objašnjavati svoju nogometnu filozofiju.

"Nekoliko sam puta naglasio, odbacujem svaku pohvalu u porazu. Filozofija je to Rijeke, jer da nije tako posljednjih pet godina ne bismo sada bili tamo gdje jesmo. U Milanu predstavljali hrvatski nogomet. Ne prihvaćam individulanu krivnju. Ima neke stvari za koje želim da rade drukčije, ukazujem im na manjkavosti da bi razvijali svoju kvalitetu, a time i kvalitetu – ekipe! Kao što sam rekao dan prije utakmice, Rijekina snaga mora biti u kolektivu i tako će biti dok sam ja trener! Svi u službi kolektiva. Koji će, kao i do sada, izbaciti pojedince", objasnio je slovenski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kek nakon gola za 2-2 tjerao igrače naprijed

Nakon izjednačenja 2-2 Kek je i dalje s klupe tjerao igrače da napadaju, da idu naprijed, da se ne povuku. Jer, napad je najbolja obrana... Stoga, nije ništa čudno što je Slovenac bio razočaran nakon utakmice i što je iskritizirao svoje igrače.

"Apsolutno sam razočaran. Kao trener najbolje znam što smo svi zajedno uložili u tu utakmicu. Na prelagan način smo to prosuli nakon izjednačenja. Žao mi je i tih divnih navijača koji nikada neće shvatiti u čemu je problem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije utakmice govorilo se i o dekoncentraciji, želji...?

"Upravo tako. Nakon izjednačenja morali smo biti hrabri i odlučni. Otjerati suparnika od našeg gola, a ne uvlačiti se vrataru u krilo... Mladi su naši igrači, imaju silni potencijal, ali moramo ga razvijati stalno, a ne živjeti na staroj slavi proljetnih slavlja. Ni u koga nisam upirao prstom, moja kritika nije uperena protiv igrača, njihov sam trener i samo im želim pomoći. Mislim, međutim, da malo preskupo plaćamo tu školarinu. Nije dobro što imam dojam da je kod nekih igrača individualni interes ispred kolektiva. Isticanje na štetu kolektiva mogao bi biti veliki problem", zaključio je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo