Trener Rijeke poludio na šefove: 'To ne ide jedno s drugim!'

Leon Benko napustio je Rijeku i poletio za Kinu, gdje bi nakon liječničkog pregleda potpisati za Dalian F.C.

25.2.2014.
9:03
VOYO logo

Koliki je to udarac za riječke ambicije dovoljno govori reakcija trenera Matjaža Keka:

"Odlazak Benka sigurno nije ono što bi bilo dio nekih mojih trenerskih razmišljanja. Ne može biti moja filozofija da usred sezone ostanem bez najboljeg strijelca i najboljeg igrača", rekao je ljutiti Slovenac i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je jasno da se igrači prodaju i dovode, ali u nekom sistemu i dogovoru. Normalno je da je takvog igrača teško zadržati, posebno Leonovih godina sa šansom da više zaradi. Sve mi je jasno, ali...! To je stvar kluba, no iz trenerske perspektive: klupske su ambicije jasne i visoke, a nakon dva-tri kola se prodaje prvoga golgetera lige i takvog igrača? E to ne ide jedno s drugim! Normalno da je teško naći adekvatnu zamjenu za Leonovih 25 golova po sezoni.", kaže Kek.

Što dalje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostaju nam Kramarić i mladi Ajayi koji i nije klasični napadač, a što je s Krstanovićem... Ja ne znam (?!). Leon nije "samo" 25 golova po sezoni nego i iznimna odgovornost u igri te vrhunsko ponašanje u svlačionici. Znam, svi govore da je Benko težak karakter, ali ja više volim takve koji onda na igralištu naprave što treba nego finu "gospodu" koji kad je teško prvi skrenu pogled u pod i ne bacaju se na glavu kad treba. Ja klupsku politiku ne mogu voditi niti ću se u to miješati, no kao treneru mi sigurno nije drago što Leon odlazi i taj odlazak nije na tragu bilo kakvih mojih razmišljanja. Ne može biti kad ću preko noći ostati bez najboljeg strijelca", rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo