Hrvatska osveta: 'Uvjerljivo najlošije suđenje! Nitko ne može sprati ovu mrlju!'

Hrvatska još uvijek pamti sudačku krađu Brazila iz prve utakmice Svjetskog prvenstva. Jer iako je u anketi portala Sportski.

13.7.2014.
1:18
VOYO logo

"Ovo je bilo najlošije suđenje na prvenstvu! A još kad smo vidjeli da je četvrti sudac Nishimura, znali smo o čemu se radi. Tako da je Brazil počeo i završio s njim, samo je ovoga puta bila obrnuta situacija - Brazil je teško oštećen! Alžirac je sudio katastrofalno, bio je dvije godine najbolji sudac Afrike, došao je u najuži izbor, ali radio je katastrofalne greške", započeo je Mateo Beusan svoju analizu za HTV pa se osvrnuo na prvu kardinalnu grešku, jedanaesterac za Nizozemsku već u 3. minuti.

Jasno je bilo da je Thiago Silva napravio prekršaj na Robbenu koji je bio u prodoru, ali sve ostalo je Djemal Haimoudi krivo dosudio. Trebao je to biti prekršaj van kaznenog prostora i crveni karton za Silvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/play/embed/7086078

"Ovdje je bitno vidjeti da je potezanje i počelo i završilo izvan granice kaznenog prostora, to je prva greška suca. Druga je greška nedosuđeni crveni karton Thiagu Silvi, jer Robben ide izravno prema golu, ne može ga nitko stići, a gledajte sada pomoćnika. On trči prema korner-zastavici što je po internom sudačkom nepisanom pravilu diskretni signal da je igrač bio u kaznenom prostoru i da je penal. Umjesto da je stao i dao glavnom sucu znak da je prekršaj bio vani. Dakle, to su tri greške u jednoj", precizno je Oko sokolovo opisalo prvu kardinalnu grešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod druge je teže bilo vidjeti što se dogodilo. Bio je to drugi gol Nizozemaca, postignut iz 'malog zaleđa'.

"Ali opet je nažalost pogriješio drugi pomoćni. Jest da su to centimetri, ali je zaleđe, nedozvoljena situacija, noga je bila naprijed i to je jasna greška pomoćnog. I to je bilo vrlo hrabro od drugog pomoćnog da je sudio, barem ovdje ne možemo reći da je sudac štitio domaćina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/play/embed/7086107

I nije tu bio kraj greškama. Glavni sudac je, po Beusanu, trebao dosuditi čisti jedanesterac za Brazil. Bila je to situacija kad je Oscar srušen u kaznenom prostoru, ali je umjesto penala dobio žuti karton za simuliranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa gledajte vi ovo, sudac gleda lijevu nogu, a opće ne gleda desnu nogu. Pa kako mu može dat' opomenu za ovo? Očito je da je bilo kontakta braniča s koljenom napadača, i Oscar još ovdje ništa ne traži. Dakle totalna dekoncentracija suca i kazneni udarac", ocijenio je Beusan i dao konačni zaključak:

"Ma ovo je uvjerljivo najgore suđenje na svjetskom prvenstvu! Nitko ne može sprati ovu mrlju!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju kritiku sucu poslao je i trener svih trenera Ćiro Blažević koji je gostovao u HTV-ovoj emisiji:

"Taj u mojoj Bosni ne bi izdrž'o tri nedjelje zaredom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo