Stanić briljira: 'Pametujemo, a ništa nam nije jasno!'

'Znam da ništa ne znam. Ovu izreku izrekao je Sokrat, jedan od najvećih filozofa. Ne znam točno koji događaj je potaknuo ovu izjavu, možda je baš gledajući Olimpijadu shvatio da je znanje krhko

9.5.2012.
14:00
VOYO logo

"Mišljenja sam da je Bayern u laganoj prednosti. Igra na svom terenu, ali upravo tu se može desiti da ga prevelika želja odnese u krivom smjeru! Siguran sam samo u jednu stvar, a to je da Chelsea može čekati duže i biti strpljiviji od Bayerna, a sve ostalo spada u sferu nepredvidivosti", napisao je Stanić na portalu Igralište.hr.

Mislio sam da nešto znam, mislio sam da je španjolsko finale najvjerojatniji mogući scenarij, da će ipak kvaliteta ova dva kluba doći do izražaja. Odvažno sam branio tezu o finalu u kojem igraju Barca i Real... Zaboravih da je lopta okrugla, nikad se ne zna u sportu, iznenađenja su moguća – sve su to već otrcane fraze koje često čujemo, ali nikad u potpunosti ne prihvaćamo. Svi mi se zapravo volimo praviti pametniji nego što jesmo i nerado prihvaćamo nepredvidivosti koje donosi sport...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, u nogometu je, recimo, statistika vrlo važna i sveprisutna u stručnim analizama. Statistika je poput bikinija, pročitao sam negdje, otkriva puno, ali ne i ono najvažnije! Kad pogledate malo, statistički gledano na terenu je igrala samo jedna momčad. Iako sam navijao za Chelsea, moram priznati da su prošli zahvaljujući svemu samo ne dobroj igri i velikim taktičkim zamislima. Kako to obično i u životu biva, nekad dobijete nagradu za svoj rad onda kad se najmanje nadate!!! Igrači Chelseaja su definitivno zaslužili prolaz protiv Barçe prije par godina, kad su imali igru i bili su oštećeni krivim procjenama glavnog suca, ali eto, sad im se višestruko vratilo. U svakom slučaju, meni je drago da je Chelsea u finalu, iako sam se ja pravio pametan i već davno ih otpisao. Što se tiče drugog polufinalnog para Real – Bayern i mojih prognoza, priznajem da se ni tu nisam proslavio. Bayern je sasvim zasluženo izbacio Real, u oba susreta je prikazao bolju igru i eto, na kraju zasluženo slavio. U dublju analizu ne želim ulaziti, ionako svi mi drugačije vidimo i doživljavamo istu utakmicu, prema tome – to prepuštam vama. Jedino vam savjetujem da ne vjerujete slijepo nikome kad su u pitanju nezahvalne sportske prognoze.

Ostalo je malo vremena do velikog finala, finala u kojem je apsolutno sve moguće ... Sastaju se dvije momčadi koje su prošle izuzetno težak period, obje momčadi su izbacile favorite Champions lige, ali isto tako obje momčadi u svojim prvenstvima su podbacile, Chelsea pogotovo. Tko podigne pehar ostaje upisan zlatnim slovima u nogometnu povijest, ulog je prevelik bez obzira o kakvim klubovima i klupskim tradicijama mi govorili. I oni su od krvi i mesa, i njih puca neuroza, i kod njih tenzije rastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni su oni da u jednoj utakmici nemate baš vremena, a ni prostora za neke veće egzhibicije. Što se tiče favorita, mišljenja sam da je tu Bayern u laganoj prednosti. Igraju na svom terenu, ali upravo tu se može desiti da ih prevelika želja odnese u krivom smjeru! Siguran sam samo u jednu stvar, a to je da Chelsea može čekati duže i biti strpljiviji od Bayerna, a sve ostalo spada u sferu nepredvidivosti. Našima Pranji i Oli čestitam na svemu dosad napravljenom, želim im da igraju i zabiju po gol u finalu, ali isto tako želim i volio bih da Chelsea osvoji Ligu prvaka. Od mene toliko, iskreno i navijački.

P.S. Sad sam pametniji jer znam da ništa ne znam!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo