Stanić za Sportski: 'Kažemo Sammir, mislimo Mamić!'

'Problem je kod nas taj, kad kažemo Sammir da mislimo na nekog drugog, da mu ne kažem prezime.

28.9.2012.
8:44
VOYO logo

Mario Stanić zabio je prvi gol Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Protiv Jamajke u Francuskoj igrala se 27. minuta. Nakon kornera sadašnji izbornik Igor Štimac opalio je svom snagom nogom i lopta je pogodila prečku, te se odbila ravno na noge Staniću.

Blaževićev polivalentni adut imao je lagan posao, s dva metra pospremio je loptu u praznu mrežu i upisao se u povijest hrvatskog sporta tog ljeta 1998. godine. Četrnaest godina kasnije Štico sjedi na užarenoj klupi Vatrenih, a Stanić će rado prokomentirati njegov posljednji potez, poziv Sammiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako hoćete kratko da vam kažem, onda je vrlo jednostavno. Igor Štimac je izbornik i on ima pravo zvati koga hoće", rekao je danas 40-godišnji Mario i nastavio:

"Nemamo mi tu izvana pravu sliku. Svatko sve vidi svojim očima. Za mene to nije nikakvo iznenađenje, jer se posljednje dvije godine stalno piše i priča o pozivu Sammiru. I Slavenu je bilo povuci-potegni s njim. Gdje ima dima, ima i vatre, tako je to uvijek."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Vatreni odmah je sam krenuo odgovarati na sljedeće pitanje.

"Problem je kod nas taj, kad kažemo Sammir da mislimo na nekog drugog, da mu ne kažem prezime. Teško je podvući crtu gdje počinje i završava, ma zna se, Zdravko Mamić. Koliko je on 'potegao' da se pozove Sammir? E za to bih trebao biti izbornik da znam. A ja to nisam i ne mogu pričati ovako napamet. To je i naš problem u Hrvatskoj, svi hoćemo biti izbornici. Mene je Štimac više iznenadio jednim drugim pozivom..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislite na mladog hajdukovca Josipa Radoševića?

"Da. Sammir s igračke strane ne predstavlja neko veliko iznenađenje. U nekim utakmicama bio sam oduševljen njegovom igrom, a bilo je i onih koje nisu bile na nivou. Radošević je odigrao par utakmica u HNL-u i odmah dobio poziv. Štimac ga je prepoznao kao potencijal, gurnuo u 'vatru' i on nije protiv Belgije ništa zeznuo. Bio je korektan, ništa specijalno. Sad, je l' to dovoljno za našu reprezentaciju, ne znam. Znam samo da je Štimcu sve to mač s dvije oštrice, ali on je najodgovorniji i zna što radi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanić će iznijeti jedan drugi problem oko Vatrenih.

"Strahovito je teško raditi u našem nogometu, ambijent je potpuno negativan. Nema gledatelja ni u Splitu ni u Zagrebu, nadam se da će biti bolje u Osijeku. Reprezentacija to nije zaslužila. Hrvatska reprezentacija je svetinja. Reprezentacija nije, niti će ikad biti Zdravko Mamić, Štimac ili Bilić. Nije bila niti Boban niti Šuker! To je glavni kamen spoticanja, izgubili smo kult reprezentacije. Nema gledatelja, nema navijanja na tribinama, one podrške koju smo mi imali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo