Iz Dohe / Mario Pašalić: 'Pokazat ćemo da Hrvatska ima širinu i kvalitetu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

O novom sustavu i predstojećem duelu s Bugarima govorio je i Mario Pašalić na današnjoj konferenciji za medije

28.3.2022.
15:02
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija apsolvirala je prvi prijateljski ogled u Dohi odigravši 1:1 protiv Slovenije, a već sutra Vatrene očekuje novi izazov. Dalićeva momčad će se suočiti s Bugarskom, trenutno 71. reprezentacijom na FIFA-inoj ljestvici. Bugarska zasigurno nije u krugu najjačih europskih selekcija, ali savršeno će poslužiti kao sparing partner viceprvacima svijeta u trenucima kada izbornik Zlatko Dalić uigrava novu formaciju i testira neke nove igrače.

Upravo o novom sustavu i predstojećem duelu s Bugarima govorio je i Mario Pašalić na današnjoj konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U klubu znam promijeniti tri, četiri pozicije po utakmici'

"S trojicom igram u klubu već duže vrijeme. U Atalanti tijekom utakmice znam promijeniti 3-4 pozicije, nemam nikakvih problema s time i mislim da nam može biti samo prednost za nadolazeće utakmice. Trener ima svoje ideje i traži određene postavke za utakmicu. Ako me bilo što traži tu sam", prokomentirao je Mario Pašalić sustav s trojicom igrača u zadnjoj liniji, a osvrnuo se i benefita koje momčad ima od ovog pripremnog razdoblja.

Image
Pazimo što želimo /

Kako bi izgledale skupina smrti i skupina snova za Vatrene: Iz trećeg 'pota' prijete Srbija i afričke sile, a iz četvrtog Južnoamerikanci

Image
Pazimo što želimo /

Kako bi izgledale skupina smrti i skupina snova za Vatrene: Iz trećeg 'pota' prijete Srbija i afričke sile, a iz četvrtog Južnoamerikanci

 "Mislim da će nam dobro doći prilagodba na vremenske uvjete i sve što će nas čekati u 11. i 12. mjesecu. Protivnici su ozbiljni, tako smo ih i shvatili. Prva utakmica je dobro prošla, rezultat i ne toliko. Nadamo se da ćemo sutra ostvariti bolji rezultat, šansu će dobiti igrači koji su igrali manje u prvoj utakmici. Na nama je da se potrudimo i pokažemo da Hrvatska ima širinu i kvalitetu", zaključio je Pašalić dodavši kako motiva u reprezentaciji nikad ne fali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 'Želimo se i mi potvrditi'

"Dovoljan je motiv da se dokažemo i nametnemo izborniku. Igrači koji manje igraju s obzirom na konkurenciju ili ozljede. Nema opuštanja, želimo se i mi potvrditi i pokazati izborniku", izjavio je naš prekaljeni internacionalac.

Naravno, Pašalićevo obraćanje novinarima nije moglo proći bez pitanja o Hajduku kojeg Vatreni veznjak pomno prati i o kojem rado govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je nakon svih ovih pustih godina i tuge. Napokon se promijenila ta slika. Evo, ušlo se u finale Kupa i bore se za naslov prvaka nakon dugo godina. Nadam se da će se u zadnjem kolu sve odlučivati. Na zadnje kolo neću doći, ali ću vidjeti za finale Kupa", s osmjehom je zaključio Mario Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo