EKSKLUZIVNI INTERVJU / Mario Cvitanović za RTL.hr nakon povratka u HNL: 'Preko noći se ništa ne može napraviti, cilj je igrati prepoznatljivo'

Image

Legendarni nogometaš Dinama i bivši Vatreni vratio se na klupu jednog domaćeg prvoligaša. Posljednji je put u HNL-u aktivno sudjelovao 2018. godine kada je sjedio na klupi Dinama. Sada je preuzeo prvoligaša koji u prvih nekoliko kola nosi titulu najdefanzivnije momčadi lige. Ipak, Cvitanović kaže kako to više neće biti slučaj i kako će doći do promjena u stilu igre.

4.10.2022.
9:10
VOYO logo

Mario Cvitanović vratio se u HNL. Bivši Vatreni posljednji je put na klupi nekog hrvatskog kluba bio sada već davne 2018. godine. Iz Dinama je otišao nakon neočekivanog i teškog poraza od Lokomotive, zaputio se na kratku avanturu u Saudijsku Arabiju gdje je vodio Al-Wehdu, a zatim se posvetio poslu stručnog komentatora. Cvitanović je vodio Dinamo u 32 utakmice i ostvario 21 pobjedu, 8 remija i samo tri poraza.

Image
NOVI IZAZOVI /

Mario Cvitanović obratio se javnosti prvi put nakon preuzimanja klupe Šibenika: 'Igrače sam upoznao kao komentator'

Image
NOVI IZAZOVI /

Mario Cvitanović obratio se javnosti prvi put nakon preuzimanja klupe Šibenika: 'Igrače sam upoznao kao komentator'

Cvitanović je uskočio na mjesto Damira Čanadija koji je pomalo neočekivano dobio otkaz na klupi Šibenika. Šibenčani su s novim trenerom nastavili niz remija kojeg su započeli još prije tri utakmice, no Cvitanović je izrazio želju za promjenom u stilu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se odlučio vratiti trenerskom poslu, nego sam se ja uvijek smatrao trenerom. Komentatorski posao bilo je jedno ugodno druženje i pričanje o nogometu i stvarima koje me zanimaju. Bilo je to jedno lijepo iskustvo, a kao trener sam se vidio oduvijek i kada sam imao posao i kada nisam imao posao."

Image

Je li i prije Šibenika bilo ponuda iz HNL-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je bilo nekih razgovora, ali nikada nismo došli do konkretnih ideja. Sa Šibenikom smo na moje zadovoljstvo uspjeli sve dogovoriti, nadam se i na radost kluba i navijača. Veselimo se suradnji."

Mario Cvitanović izjavio je kako mu je komentatorska pozicija pridonijela tome da upozna igrače Šibenika. Upitali smo ga je li mu pozicija komentatora donijela drugačiju perspektivu u trenerskome poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komentatorska pozicija dala mi je novu dimenziju pogleda i komunikacije. Mogao sam vježbati malo i tu komunikaciju. Jako dobro iskustvo i podrška s televizije gdje sam radio."

Cvitanović je posljednji put u HNL-u bio prije četiri godine. Liga se od tada uvelike promijenila, postala je konkurentima. Je li po vama liga napredovala za vrijeme dok ste bili odsutni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Nije me bilo određeno vrijeme u HNL-u. To je izjednačena liga, ima puno mladih, kvalitetnih igrača. Napredovalo se u infrastrukturi, uvjeti su u određenim klubovima bolji. Tereni su kvalitetniji i nadam se da će uskoro i naš teren biti na toj razini. Liga napreduje, ali za određeni iskorak treba rada i kvalitete. Hrvatska liga dala je veliki broj reprezentativaca i nadam se da će liga dati više klubova u europskim natjecanjima."

Šibenik se do sada spominjao u kontekstu defenzivnog nogometa. Najavili ste da ćete igrati nogomet koji mami pljesak publike. Što mislite promijeniti u igri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preko noći se ne može ništa napraviti. Šibenik je do sada imao defenzivnu stabilnost. U utakmici s Goricom smo tražili pobjedu, no u ovom slučaju je nismo uspjeli dohvatiti. Promijenila se određena energija, određena ideja i vidim zadovoljstvo kod igrača. Veseli me kada radiš s nekim, a osjećaš s druge strane jako dobru energiju i prihvaćanje toga što radiš. Kada ćemo doći do razine do koje želimo? To će odrediti vrijeme i okolnosti. Rezultati mogu vrlo lako okrenuti priču u jednom pozitivnom smjeru u kojem mi to želimo"

Koji su vaši ciljevi ove sezone?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ciljeve je teško odrediti s obzirom na to da je liga jako izjednačena. Cilj nam je igrati što bolji nogomet, biti konkurentni i biti opasni. Cilj je igrati prepoznatljiv nogomet i imati prepoznatljiv stil igre. Ciljeve na tablici ne gledamo, trudimo se izgledati što bolje i uspješnije."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo