Nakon stravičnog kaosa na Kantridi javio se ogorčeni hajdukovac

Užas koji se dogodio u Rijeci tijekom i nakon utakmice Rijeke i Hajduka potresao je cijelu hrvatsku javnost.

29.9.2013.
15:33
VOYO logo

"Treba smiriti strasti, ovo ne vodi nikamo. Svi zajedno moramo smanjiti tenzije, a ne ih dodatno raspaljivati. Morao sam ostati sat i pol nakon utakmice na stadionu jer nam nitko nije mogao garantirati sigurnost sa splitskim tablicama", istaknuo je ogorčeni Brbić koji je osudio nerede koje su priredili navijači i jedne i druge strane.

"Ne pravdam ja ni ono što ne valja s naše strane, bacanje baklji na ljude je za svaku osudu, ali nitko ne opisuje svoje, nego uvijek pokušava krivnju prebaciti na drugoga. Nakon utakmice mi prilaze s jedne televizije i pitaju me kako komentiram što su navijači Torcide prvi počeli bacati baklje. Ne, nisu oni prvi počeli, nego Armada na drugoj strani, odgovorio sam. I s te strane se dosta proizvoljno izvlače zaključci, kao da se nije vidjelo odakle su prvo baklje poletjele na teren. Osuđujem postupke svih onih koji svojim ponašanjem na stadionu ugrožavaju druge ljude, pa tako i postupke pojedinaca iz redova naših navijača", smatra Brbić i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bakljama nije mjesto na nogometnim terenima. Postavlja se i pitanje kako to da se toliko pirotehnike unese na stadion. Nemam opravdanja za bacanje baklji na druge, ali možda se moglo djelovati preventivno, da protivnički navijači ne budu toliko blizu jedni drugima. Treba ih odvojiti, u Splitu nikako ne mogu bacati baklje jedni na druge."

Za kraj je Brbić pohvalio riječku službu, koja je kao domaćin djelovala besprijekorno, te poslao poruku svim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam nikakvih primjedbi na ponašanje službenih osoba iz kluba Rijeke, koji su nas korektno dočekali i primili. Ponavljam, svi zajedno trebamo djelovati preventivno, raditi na tome da se smire strasti. Apeliramo na naše navijače da već za utakmicu protiv Splita odustanu od unošenja baklji na tribine i topovskih udara kako se nikad više ne bi dogodile bilo kakve ozljede ljudi koji su prirodom posla na tartan-stazi, te da se pokažemo u nekom potpuno novom svjetlu", naglasio je predsjednik Hajduka, piše Dalmacijanews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo