novi - stari predsjednik / Brbić se predstavio na Poljudu: 'Moramo postići sportske uspjehe i vratiti imidž našeg kluba!'

Marin Brbić naslijedit će Jasmina Huljaja na mjestu predsjednika Uprave HNK Hajduk

6.3.2019.
17:34
VOYO logo

Čelno mjesto u splitskom Hajduku bilo je upražnjeno gotovo tri tjedna, a iz splitskog su kluba danas priopćili tko će zasjesti u tu fotelju. 

Marin Brbić nasljedio je Jasmina Huljaja na mjestu predsjednika Uprave HNK Hajduk, a Nadzorni odbor kluba ga je u 17 sati na novinskoj konferenciji predstavio javnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nego li krenemo nešto konkretno, želio bih se zahvaliti na ukazanom povjerenju za imenovanje na mjesto predsjednika. Učinit ću sve sa svoje strane da to povjerenje i opravdam... Hajduk nije samo klub, Hajduk je stil života, za Hajduk se ne navija, za Hajduk se živi. Čast mi je po drugi put obnašati ovu dužnost", rekao je na početku presice Brbić.

"Smatram da, budući da sam već obnašao ovu dužnost skoro četiri godine te pokušavajući stabilizirati ovaj klub jedina stabilna struktura koja može vratiti naš klub gdje pripada. Strateški ciljevi su: Izrada strateškog plana na bazi već donesenog okvira koji će sadržavati dugoročnu financijsku perspektivu, sportsku politiku. Dugoročni plan smanjuje lutanje te je jasan putokaz kako od sadašnje situacije doći tamo gdje se vidimo u budućnosti. Implementacija nove poslovne organizacije: Transparentna organizacija s jasnim procesima kako u poslovnom i u sportskom dijelu u kojoj svaki član ima jasno definirane odgovornosti", kazao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi - stari predsjednik predstavio je i ciljeve kluba u narednom razdoblju.

"Izrada sportske politike kluba. U klubu se u svakom trenutku mora znati potencijal i perspektiva svakog igrača u svim kategorijama. Mora se znati tko je na odlasku, na koga se računa i tko te igrače može zamijeniti. Potrebno je osigurati stalni stručni kadar te ga educirati i evoluirati. S obzirom na to da Hajduk mora prodavati igrače kao i svi drugi klubovi pa je potrebno imati i točnu transfernu politiku kako bi se znalo tko je predviđen za odlazak u sljedećih godinu-dvije. Četvrti cilj pozicioniranje je naše škole kao najbolje u jugoistočnoj Europi. Kvalitetna akademija garancija je financijske održivosti kluba. Peti cilj je organiziranje moderne skautske službe i ustrojavanje analitičke službe, a šesti cilj je financijska stabilnost i održivost kluba. Dugoročni cilj je izjednačavanje prihoda i rashoda iz redovnog poslovanja bez da se smanji konkurentnost momčadi. Cilj do kraja mandatnog razdoblja je stvaranje stalne novčane pričuve koja bi bila dovoljna barem za financiranje jedne polusezone. Zadnji cilj je osiguravanje potrebne infrastrukture za sve uzrasne kategorije kluba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče rezultata, Brbić nije skrivao svoje velike apetite. 

"Smatrat ću velikim osobnim neuspjehom ako ne ostvarimo sportske uspjehe i vratimo imidž našem klubu. Nismo mogli sanjati da će Hajduk proći još pet godina bez trofeja. Bilo bi i pretenciozno reći neki rok kad će se vidjeti uspjeh. Uspjeh je grupna faza Europska liga i Lige prvaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presicu je Brbić zaključio naglasivši kako promjena na bitnim pozicijama u klubu neće biti. 

"Status trenera, sportskog direktora i svih ostalih zasad je u potpunosti neupitan. Bitan mi je kontinuitet i bitni su svi koji svojim radom pomažu Hajduku sve dok ne naprave suprotno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo