'Nisam nikoga ubio! Žrtva sam jer sam zarađivao puno!'

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona (52) vratio se u Italiju kako bi pokušao 'očistiti' svoje ime od optužbi za utaju poreza.

26.2.2013.
15:33
VOYO logo

Talijanski poreznici Maradonu terete za otprilike 40 milijuna eura neplaćenog poreza iz perioda dok je igrao za Napoli između 1984. i 1991. godine, perioda u kojem je klubu donio jedina dva naslova talijanskog prvaka u njegovoj povijesti.

Zbog toga je Maradona izbjegavao posjete Italiji posljednjih godina, a i svaki put kada bi stigao na Apeninski poluotok poreznici su mu stvarali neugodnosti, oduzimavši mu tako vrijedne satove i skupocjeni nakit kao oblik naplate duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam nikoga ubio. Imao sam povjerenje u ljude koji su potpisivali moje ugovore, ali ja nisam bio prisutan. Ja sam vani trenirao na igralištu i zato ne razumijem zašto talijansko pravosuđe traži 40 milijuna eura. Zašto ja moram platiti, a ne oni (klupski dužnosnici Napolija, op.a.). Ja sam žrtva jer sam zarađivao puno, ali nisam znao ništa o ugovornim stavkama. Došao sam ovdje jer nisam nikoga ubio. Ako talijanski predsjednik Napolitano želi razgovarati sa mnom, sve ću mu objasniti", kazao je legendarni Argentinac pa dodao:

"Došao sam ovdje kako bih istjerao pravdu. Želim se moći vratiti u Italiju i gledati utakmice Napolija zajedno sa svojim unukom. Želim da mi unuk vidi što mu je sve djed napravio i da me ne pamti kao osobu koja je izbjegavala platiti porez, jer to nisam. Želim vjerovati da pravda postoji. Želim pravdu kako bih mogao slobodno doći u Italiju i Napulj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona će u utorak navečer otputovati za Dubai, gdje obavlja dužnost sportskog ambasadora grada, ali bi se u Napulj mogao vratiti u petak kako bi gledao derbi talijanske Serije A između Napolija i Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo