MANDŽUKIĆU SE OVAKVI NAPISI MOŽDA I NEĆE SVIDJETI: / Ugledna Gazzetta poručila Hrvatu što se od njega očekuje - 'Vrijeme je da se ubrza'

Image

U novi klub je, iznenađujuće, stigao u vrlo dobroj formi, bez kilograma viška, s vrhunskom spremom

9.2.2021.
15:39
VOYO logo

Bivši hrvatski reprezentativac i član generacije srebrnih Vatrenih iz Rusije 2018. godine, Mario Mandžukić, bio je najveći hit u Italiji u posljednjem prijelaznom roku. Iako je posljednju službenu utakmicu odigrao u ožujku prošle godine i više od pola godine nije imao klub, Mandžukić je dočekan u Milanu kao istinska superzvijezda i veliko pojačanje.

U novi klub je, iznenađujuće, stigao u vrlo dobroj formi, bez kilograma viška, s vrhunskom spremom, ali trener Stefano Pioli daje mu tek mrvice. Protiv Atalante je dobio dvadeset minuta, zatim 17 protiv Bologne i 13 protiv Crotonea, a imao je i manjih problema s povredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska Gazzetta raspisala se, stoga, o Mandžukićevom statusu u Milanu i istaknuli su odmah kako sigurno neće imati lak početak. "Predugo izbivanje s terena uzelo je danak kada je u pitanju natjecateljska forma i klupski treninzi. Posljednji put igrao je u ožujku lani i to za Al-Duhail, a zatim je gotovo godinu dana izbivao s travnjaka i trenirao je sam", piše Gazzetta.

Zatim tvrde kako je sada vrijeme da Mandžukić malo ubrza proces integracija i povratka jer slijedi period koji se mora maksimalno iskoristiti. Milan u sljedećih malo više od dva tjedna igra samo tri utakmice, protiv Spezije 13. veljače, zatim protiv Intera 21. veljače i 28. veljače protiv Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

ESCLUSIVA MILAN - 23 gennaio 2021 - Milano (Italia) Sport Calcio A.C. Milan- Stagione 2020-2021 - Serie A Milan vs Atalanta Nella foto: Mario Mandzukic , Zlatan Ibrahimovic

EXCLUSIVE MILAN - 23 january , 2020 Milan ( Italy ) Sport Soccer A.C. Milan- Stagione 2020-2021 - Serie A Milan vs Atalanta In the pic: Mario Mandzukic , Zlatan Ibrahimovic,Image: 585565237, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Od prve minute sa Zvezdom?

"Sada je vrijeme da se ubrza proces jer nudi se prilika da u sljedeća dva tjedna kada je Milan oslobođen ekstra napora. Pioli će imati nekoliko dana u komadu bez prekida da poradi na igri svoje momčadi, a takav luksuz neće imati do kraja sezone, posebice kada krene Europa liga. Mandžukić je jedan od onih igrača koji će se u tom periodu morati nametnuti jer on nije došao u klub kako bi ulazio posljednjih deset minuta utakmice već da bude dostojna alternativa za Ibrahimovića ili čak njegov suigrač u napadu", tvrdi Gazzetta.

Na koncu naglašavaju kako će vrlo brzo možda biti spreman za početni sastav i to već možda protiv Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pioli je Mandžukića stavio na poseban režim kako bi ga što prije osposobio za utakmice, a u Milanellu kažu kako je Mario strahovito napredovao u odnosu na svoje prve dane u klubu. Već je drastično povećao potencijalnu minutažu koju može odigrati, ali za sada još uvijek nije spreman za svih 90 minuta. No, planira se da će vrlo brzo moći biti i starter, možda već i protiv Crvene zvezde u Europa ligi", zaključuju Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo