VIDEO: / To je to! Mario Mandžukić i službeno uz bok Ronaldu i Messiju

9.12.2013.
14:55
VOYO logo

Mandžukić je bio glavni napadač Bayerna koji je u godini na izmaku osvojio Ligu prvaka, Bundesligu i Njemački kup, pa njegovo uvrštavanje na popis kandidata i ne čudi.

Naš se nogometaš nalazi u uglednom društvu u kojem su i Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su već objavljena imena golmana, braniča i veznjaka koji su u konkurenciji, a momčad godine će biti poznata na svečanosti u Zürichu 13. siječnja, kad će biti objavljeno i ime dobitnika Zlatne lopte za najboljeg svjetskog nogometaša.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Mandžukić je ušao i na listu 40 igrača koji konkuriraju za najbolju momčad 2013. godine u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sergio Agüero (Manchester City) Mario Balotelli (Milan) Edinson Cavani (PSG) Diego Costa (Atletico Madrid) Cristiano Ronaldo (Real Madrid) Didier Drogba (Galatasaray) Radamel Falcao (Monaco) Zlatan Ibrahimović (PSG) Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) Mario Mandžukić (Bayern) Lionel Messi (Barcelona) Neymar (Barcelona) Wayne Rooney (Manchester United) Luis Suarez (Liverpool) Robin van Persie (Manchester United)

//www.youtube.com/embed/BQ7AIJVkyuI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je objavila finaliste za uglednu nagradu Zlatna lopta. Iznenađenja nema: u igri ostaju Lionel Messi, Franck Ribery i Cristiano Ronaldo.

Argentinski genijalac Messi osvajao je nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša u prošle četiri godine, a i u posljednjih je 12 mjeseci rušio rekorde, ostvarivao čudesne individualne učinke i odveo Barcelonu do naslova španjolskog prvaka. Ronaldo je ostao bez momčadskih trofeja, ali je imao impresivnu osobnu statistiku, posebno u završnici godine. Na Riberyjevoj su, pak, strani trofeji. Bio je najbolji igrač Bayerna koji je osvojio sve što se moglo: Ligu prvaka, Bundesligu i Njemački kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je na kraju dobio najviše glasova i kome će pripasti Zlatna lopta, bit će poznato 13. siječnja na svečanosti u Zürichu.

U najužem izboru za trenera godine ostali su Jupp Heynckes, koji je vodio Bayern do ranije spomenutih uspjeha, zatim Jürgen Klopp koji je odveo Borussiju Dortmund do finala Lige prvaka, te Sir Alex Ferguson koji je s Manchester Unitedom još jednom osvojio Premierligu, a onda nakon 27 uzastopnih godina na klupi Crvenih vragova otišao u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo