Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić završio je prethodnu sezonu s lošim vijestima. Mandžukić se nakon šest mjeseci oprostio od Milana, u koji je stigao prije pola godine.

Mandžo nije imao uspješnu epizodu u Milanu. Uglavnom je bio ozlijeđen, propustio je velik broj utakmica, a nije zabio niti jedan pogodak. Možda se radi o praznovjerju, ali mnogi su primijetili da je Mandžukić samo jedan u nizu napadača Milana koji su žrtve "prokletstva“ broja 9.

Broj 9 se smatra “ukletim” u Milanu jer su ga na dresu nosili i neki drugi slavni napadači, no oni nisu uspjeli ispuniti očekivanja na San Siru. Stoga su navijači Rossonera stvorili “teoriju” da je broj 9 u Milanu uklet nakon što je klub napustio legendarni Pippo Inzaghi, heroj navijača koji je također u Milanu nosio devetku na dresu.

Nesretni napadači

Otkako je Inzaghi otišao u mirovinu 2012. godine deset nogometaša nosilo je devetku. Svi redom su posrnuli. Pato nije dao niti jedan gol, Matri i Torres su dali po jedan. Destro tri, Adriano četiri, Lapadula osam, Silva dva, Higuain šest i Piatek samo četiri. Prije Milana Mandžukić je, inače, nosio broj 17.

Tijekom karijere bivši Vatreni igrao u Hrvatskoj za NK Zagreb i GNK Dinamo, a onda je u ljeto 2010. otišao u Njemačku gdje je igrao za VfL Wolfsburg (60 utakmica i 20 golova) i Bayern (88 utakmica i 48 golova). U sezoni 2014./15. potpisao je za Atletico Madrid u kojem je u 43 utakmice zabio 20 golova prije nego je prešao u Juventus. U pet sezona u Juventusu, odigrao je 162 utakmice i zabio 44 gola. U siječnju 2020. prešao je u katarski Al-Duhail gdje je zabio jedan gol u sedam utakmica.