VIDEO: / Manchester United napokon uvjerljivo slavio

Nogometaši Manchester Uniteda konačno su upisali uvjerljivu pobjedu u prvom razredu engleskog nogometa. Crveni vragovi slavili su kod Aston Ville s 3:0.

15.12.2013.
18:35
VOYO logo

Posljednji put kada je United slavio s barem dva pogotka razlike u Premierligi dogodilo se u 10. kolu, no i seriji od pet lošijih utakmica sada je došao kraj.

U sklopu 16. kola Premierlige momčad Davida Moyesa slavila je s uvjerljivih 3:0, zahvaljujući prije svega pogocima Daniela Welbecka. U razmaku od svega tri minute (15-18) engleski je reprezentativac u padu pospremio dvije lopte u mrežu, jednu nakon asistencije Antonija Valencije, a jednu nakon što mu se lopta sretno odbila od vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačan rezultat postavio je Tom Cleverley u sedmoj minuti drugog poluvremena, a lijepom ga je loptom u kazneni prostor poslužio Wayne Rooney.

http://videa.hu/player?v=jdsWPiIIZ4iK2FF6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je pobjedom preskočio Southampton i sada je osmi, sa svega dva boda manje od Tottenhama i Newcastlea. Vodeći Arsenal mu i dalje bježi velikih 10 bodova.

U posljednjoj utakmici 16. kola engleske nogometne Premierlige Liverpool je kao gost na White Hart Laneu razbio Tottenham s 5:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urugvajski napadač Luis Suarez ponovno je bio najbolji igrač susreta s dva pogotka i isto toliko asistencija. Domaća obrana izdržala je protiv drugog najboljeg napada u ligi svega 18 minuta, a onda je Suarez, nakon asistencije Jordana Hendersona, 'odvrnuo pipu'. Henderson je gurnuo loptu u Suarezovu putanja na 16 metara, Urugvajac je driblingom izbacio prvog čuvara, te neobranjivo pogodio u donji desni vratarev kut za 1:0.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Redsi su udvostručili svoje vodstvo preko asistenta prvog pogotka, koji je iz drugog pokušaja pogodio s nekih osam metara iskosa s desne strane. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 63. minuti, kada je Brazilac Paulinho, zbog visoko podignute noge prema Luisu Suarezu, zaradio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/M1UEaUTq0us

Nakon toga je u 75. minuti krasan pogodak iz voleja zabio John Flanagan, nakon što ga je milimetarski točno u srcu Tottenhamova kaznenog prostora pronašao Suarez. Potom je devet minuta kasnije Suarez zabio svoj drugi pogodak na utakmici (lobao Huga Llorisa), da bi pet minuta kasnije još jednom asistirao, ovoga puta Raheemu Sterlingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je pobjedom vratio drugu poziciju na prvenstvenoj ljestvici, te je zahvaljujući porazu vodećeg Arsenala u subotu kod Manchester Cityja (6:3) od vrha udaljen svega dva boda.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo