Manchester City u utorak navečer je službeno potvrdio da je započeo postupak povlačenja iz Superlige

Engleski Manchester City, prvoplasirana momčad Premierlige, u utorak je potvrdila da neće sudjelovati u novonastalom natjecanju bogatih klubova, Superligi.

Vijest o njihovom napuštanju novonastalog natjecanja ranije u utorak je objavio ugledni BBC, a nekoliko sati kasnije stigla je i službena potvrda.

Nakon što je potvrđeno njihovo sudjelovanje u tom natjecanju, na Etihadu nisu očekivali toliko loše reakcije javnosti i pritisak ne samo navijača već i britanske vlade. Također, i UEFA-e koja se protivi tom natjecanju.

O Cityjevoj odluci da izađe iz Superlige pohvalno je govorio predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

"Oduševljen sam što se City vratio u europsku nogometnu obitelj. Pokazali su veliku inteligenciju u slušanju mnogih glasova - ponajviše njihovih obožavatelja. Kako sam rekao na UEFA-inom kongresu, potrebna je hrabrost da priznate pogrešku, ali nikad nisam sumnjao da oni imaju tu sposobnost i zdravi razum kako bi donijeli takvu odluku", rekao je Čeferin.

Podsjetimo, dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.