VIDEO: / 'Bosanski dijamant' razljutio Liverpool

Manchester City se pobjedom nad Evertonom popeo na prvo mjesto u Premiershipu, a poznata su prva dva kluba koja nece igrati u Premierligi sljedece sezone. Porazima u pretposljednjem 37.

3.5.2014.
20:27
VOYO logo

Edin Dzeko je najmrazenija osoba u Liverpoolu. BiH reprezentativac je s dva gola donio tri boda Manchester Cityju protiv Evertona (3:2), i sto je jos vaznije dostigao Liverpool na vrhu ljestvice Premiershipa.

Domacin je poveo golom Barkleya u 11. minuti, ali vec do odmora su Aguero i Dzeko okrenuli rezultat, da bi 'bosanski dijamant' u 48. donio radost navijacima Cityja. Everton je smanjio na 2:3, ali to je bilo sve. Dzeko je do kraja izivcirao tribine zbog 'glume' kada mu se pomoc pruzala pet minuta na terenu, a on se ekspresno vratio u igru. Dvije utakmice do kraja City i Liverpool su poravnati, ali 'gradani' imaju bolju gol razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Sunderlanda na Old Traffordu usmjerila je Fulham i Cardiff prema izlaznim vratima Premierlige. Momcad Gustava Poyeta potvrdila je sjajnu formu i u Manchesteru gdje je minimalno slavila 1:0 cime je Ryan Giggs dozivio prvi poraz u svojoj menadzerskoj karijeri.

Po prvi put nakon 1974. godine Manchester United je upisao cak sedam poraza na Old Traffordu u jednoj sezoni, a sedmi mu je nanio Sunderland zahvaljujuci pogotku Svedanina Sebastiana Larssona u 30. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Larsson je lijepim udarcem svladao De Geu i izazvao erupciju odusevljenja kod gostujucih navijaca i Sunderland je ovom pobjedom znacajno popravio sanse u borbi za opstanak.

Fulham je razocarano napustio gostovanje kod Stokea izgubivsi 4:1. Gosti su ocajnicki trebali sva tri boda kako bi u posljednjem kolu ostali u igri, medutim upisali su visok poraz. U drustvu Fulhama u rang nize ide Cardiff koji je takoder visoko porazen i to s 3:0 protiv Newcastlea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MrPYuZVPeDx/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Southampton je s Dejanom Lovrenom svih 90 minuta na travnjaku slavio u gostima kod Swanseaja 1:0 pogotkom Lamberta u trecoj minuti sudacke nadoknade dok je Aston Villa svladala Hull s 3:1. Nikica Jelavic igrao je do 70. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham - Tottenham 2:0 (Kane 27-ag, Downing 44) Aston Villa - Hull 3:1 (Westwood 1, Weimann 41, 45 / Bowery 28-ag) Manchester United - Sunderland 0:1 (Larsson 30) Newcastle - Cardiff 3:0 (Ameobi 18, Remy 88, Taylor 91) Stoke - Fulham 4:1 (Odemwingie 39, Arnautovic 54, Assaidi 73, Walters 82 / Richardson 80) Swansea - Southampton 0:1 (Lambert 93) Everton - Manchester City 2:3

Redoslijed: 1. Manchester City 80 2. Liverpool 80 3. Chelsea FC 78 4. Arsenal 73 5. Everton 69

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo