Mamiću nova funkcija, pa boce i upaljači prema glavi!

Najžešći navijači Dinama pokušali su ući na skupštinu, no u tome su ih spriječili specijalci.

12.4.2011.
22:04
VOYO logo

Oko 1000 navijača okupilo se ispred maksimirskom stadiona za vrijeme skuptšine kluba i cijelo vrijeme su skandirali protiv Zdravka Mamića. Pokušali su upasti na sjednicu, ali u tome su ih spriječili specijalci.

Bijesni što ne mogu ući na skupštinu na kojoj se odlučivalo o budućnosti kluba, bacali su petarde, baklje i čaše s pivom prema stadionu, a isto su ponovili i nakon što je okupljanje Dinamov skupšinara završilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tada su ugledali braću Mamić koja su napuštala stadion pod pratnjom zaštitara i policije. Čim su ih ugledali, BBB-i su ih zasuli kamenjem, bocama, upaljačima... Kanonadu predmeta Zdravko i Zoran su ipak uspješno izbjegli i napustili stadion, a navijače je potjerala - kiša.

Dugo očekivana skupština NK Dinamo donijela je i očekivane odluke. Dok su BBB-i ispred stadiona prosvjedovali pirotehnikom i skandiranjem, njihov klub je promijenio ime, a Zdravko Mamić i službeno postao neprikosnoveni gazda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je sjednica počela, prvo je na dnevnom redu bio financijski izvještaj poslovanja kluba u protekloj godini.

"Klub je zaradio 232 milijuna kuna, dok je potrošio 203 milijuna kuna, što znači da smo zaradili 29 milijuna kuna", istaknuo je Zdravko Mamić nakon čega ga je odvjetnik Marijan Hanžeković ispravio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao bih da je to pozitivno poslovanje, a ne zarada."

Potom je na red došao prijedlog o promjeni klupskog imena. Svih 57 skupštinara koji su se pojavili na sjednici (od njih ukupno 80) glasali su "ZA". Stoga je skupština jednoglasno potvrdila promjenu imena kluba koji se odsad zove "Građanski nogometni klub Dinamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština je zatim izglasala izmjene u klupskom Statutu. Prema njima, dosadašnji četverogodišnji mandat predsjednika produžuje se za godinu dana, jednako kao i mandat članova skupštine.

Međutim, najbitnija izmjena jest preimenovanje izvršnog dopredsjednika kluba u "izvršnog predsjednika", što znači da je Zdravko Mamić i službeno postao prvi čovjek Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako tako, u Dinamovoj skupštini više ne stanuje Vlatko Marković koji je razriješen te dužnosti. Kao razlog navodi se to što je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

U direktora maksimirskog kluba promoviran je Damir Vrbanović, dosadašnji član najvišeg tijela Dinamove strukture vlasti. Za novog-starog predsjednika imenovan je Mirko Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je napomenuti da će se 100. godišnjica kluba održati 26. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu. Istog će dana za Dinamo u zagrebačkoj katedrali biti služena sveta misa.

specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104110554006 arti-201104100309006 arti-201104090122006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo