MAMIĆEVO 'PERVERZNO POJAČANJE' NAJAVILO BARAŽ: / Papadopoulos se divi Dalićevim igračima, ali i upozorava na snagu Grčke

Image
Foto: PIXSELL

Ima tome već osam godina kako je Dimitrios Papadopoulos predstavljen u Dinamu kao 'pervezno pojačanje'. Bile su to riječi Zdravka Mamića tog lipanjskog dana 2009.

7.11.2017.
11:38
PIXSELL
VOYO logo

Odnedavno je 36-godišnjak u igračkoj mirovini i s pogledima na trenersku karijeru. Za Sportske novosti je potvrdio da neke ponude već postoje no prije svega na pameti mu je 'učenje i usavršavanje' prije no što preuzme takvu vrstu posla. Jasno, Papadopoulos je idealan sugovornik kada su u pitanju predstojeće utakmice Hrvatske i Grčke kroz koje će biti odlučeno koja će od ovih dviju reprezentacija na Svjetsko prvenstvo u Rusiju sljedeće godine.

Pamti Mandžu, Badelja i Lovrena

Dobro je Grk upoznat s kvalitetama hrvatske nogometne reprezentacije, a u Dinamu je svlačionicu dijelio s igračima kao što su Dejan Lovren, Mario Mandžukić i Milan Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

08.08.2009., Zagreb - Utakmica 1. HNL, 3. kolo. na stadionu u Kranjcevicevoj. Croatia Sesvete - Dinamo. Mario Mandzukic, Dimitros Papadopoulos, Jasmin Agic. Photo: Marko Lukunic/Vecernji list

"Sjećam ih se iz Dinama, bili su tada mladi i talentirani, vidjelo se da bi mogli napraviti velike stvari. Badelja pamtim kao veznjaka koji nikad ne gubi lopte, daš mu loptu i siguran si da će je zadržati. Lovren igra u Liverpoolu, to sve govori o njemu. Mandžukić? Tada je bio malo težak karakter, buntovnik, ali te je svoje osobine kasnije pretvorio u svoj plus. Igra sve pozicije, gine za momčad, apsolutna klasa. Ma, ne moram uopće pričati o hrvatskim igračima, isticati Modrića, Perišića i ostale, neupitno je da je Hrvatska igrački izuzetno moćna", kaže Papadopoulos koji šanse za Mundijal reprezentacijama dijeli pola-pola:

"Možda sam malo subjektivan, ali po meni, izgledi za plasman u Rusiju su 50:50! Jer, nije Grčka slaba, imamo i mi igrače u velikim klubovima, imamo klase koje igraju na najvišoj razini. Istina, imamo i problema s ozljedama, u Maksimiru neće biti i Manolasa, ali svejedno Grčka ima dovoljno jakih aduta da u 180 minuta bude bolja od Hrvatske. Imamo taj momčadski duh, zajedništvo, to nas krasi i to nam je najveća snaga. Bit će to ozbiljna borba, vrlo neizvjesna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujuća je prva utakmica

"Moje viđenje jest da će se pobjednik odlučivati u Maksimiru, u prvoj utakmici. Je, prvih 90 minuta mnogo će toga reći. Dakle, ako Grčka ne izgubi, onda je u uzvratu veliki favorit za prolazak. Nama je remi u Zagrebu, neću pretjerati, poput pobjede! Siguran sam da su toga svi svjesni u našoj momčadi i da će tako i razmišljati u pripremi dvoboja. To bi još ojačalo naše samopouzdanje i momčadski duh, Hrvatska bi nas u Pireju teško pobijedila", zaključio je bivši nogometaš Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo