Mamić poludio za Prosinečkim!

'Mogu vam reći da sam impresioniran, vidjela se ideja u Zvezdinoj igri, konstantno su imali posjed lopte, to je ono što Robi traži.

30.3.2011.
13:02
VOYO logo

Dok je bio u Hrvatskoj, Robert Prosinečki nije bio dovoljno zanimljiv Zdravku Mamiću da bi ga doveo na mjesto trenera Dinama. Sada kada je Žuti u Beogradu, Maminjo se totalno 'raznježio'.

"Da gledao sam na televiziji onaj susret kada je Zvezda iz penala dala gol. Mislim da je Smederevo gostovalo na Marakani... Mogu vam reći da sam bio impresioniran viđenim i to sam to rekao svim prijateljima iz Zagreba. Vidjela se ideja u Zvezdinoj igri, konstantno su imali posjed lopte, to je ono što Robi traži. Ma, Zvezda je izgledala kao mala Barcelona. Drago mi je što je Prosinečki svoje ideje proveo u djelo", izjavio je Zdravko Mamić u intervjuu za beogradski Press.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo pitanje srpskog novinara o Prosinečkom i razlozima poraza hrvatske reprezentacije u Gruziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema onome što ste nam rekli, izgleda da dijelite mišljenje hrvatskih kolega koji smatraju da je Robert Prosinečki bio ključna karika u stručnom stožeru reprezentacije Hrvatske. Jedan od njih je napisao da će 'Vatreni naje**t kao žuti bez Velikog Žutog'?"

"Ovdašnji se novinari vole praviti pametni i kada to nisu. Pošteno vam mogu reći da bi nam sigurno bilo bolje s Robijem nego bez njega. Volim i cijenim Roberta Prosinečkog kao čovjeka, bivšeg velikog nogometaša, a sada trenera... Samo njegov izostanak nije ključni razlog našeg poraza u Tbilisiju. Za to ima tisuću razloga. Ono što ja znam je da su bili uigran tim, da su se poznavali odlično. Normalno je da im Prosinečki nedostaje, to je isto kao kad igrač ode iz kluba", rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljude u Srbiji posebno zanima mogućnost osnivanja regionalne lige, a dolazak Roberta Prosinečkog u Crvenu Zvezdu smatraju korakom u tom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam prije 10 godina pričao da je regionalna liga jedini spas za nogomet u regiji. Više to ne radim jer od priče kako bi to bilo dobro nismo dalje odmakli. Slušaj, sine, da ti iskreno kažem: Ti radiš svoj posao, ja u Dinamu svoj, ali na kraju mi proizvodimo jedan veliki gubitak. Nemamo infrastrukturu, nogomet u ligama je slab, bojim se da ćemo se svi zajedno vrlo brzo ugušiti. Kako da preživimo kada nam je jedini izvor prihoda prodaja igrača?"

"Postoje i objektivni problemi zbog kojih ne može zaživjeti liga avnojevske Jugoslavije. Je li točno da je UEFA veliki protivnik regionalnih natjecanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako da nam bude saveznik kada nismo otišli tamo s ozbiljnim projektom. Ne trebamo u institucijama kao što su UEFA i FIFA gledati protivnike. To su nam mama i tata. Da vam dam konkretan primjer: 'Ako se dijete guši i grca u problemima, prvo će potražiti pomoć roditelja!'. Što tu nije jasno? Nogomet je u cijelom svijetu ozbiljan biznis, samo mi to još nismo shvatili. Zato proizvodimo gubitke, a i dalje nekako živimo. Logika je jasna: Ako radiš u gubitku, onda stavljaš lokot na radnju".

Zaboravili ste da spomenete problem sigurnosti i navijača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što taj problem ne postoji. Bio sam neki dan u Sarajevu jer je moj Dinamo gostovao kod Željezničaru u prijateljskom susretu. Pola sata poslije utakmice deset tisuća ljudi je skandiralo: 'Dinamo, Dinamo'. To je dokaz da problem s navijačima ne postoji. Druga je stvar što kod vas, a i kod nas, vlada teror manjine. Siguran sam da je 99 posto ljubitelja nogometa za regionalnu ligu, a da se onaj jedan posto ističe drugačijim stavom".

Vezani članci:

arti-201103160709006 arti-201103290626006 arti-201103160637006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo