Mamić pred novinarima podlo provocirao hajdukovce

'Za kraj bih postavio pitanje, zamislite što bi bilo da smo mi zabili takav pogodak u posljednjoj minuti?

3.12.2013.
15:00
VOYO logo

Novi derbi, ovoga puta u četvrtfinalu Kupa, ponovno se igra u Maksimiru. Pred novinare je izašao Zoran Mamić, v.d. trenera Dinama.

"Čeka nas prvo poluvrijeme Kup utakmica protiv Hajduka, a očekujemo vrlo sličnu utakmicu onoj od prije par dana, otvorenu i napadačku, s time da, naravno, ovoga puta očekujem bolju efikasnost svoje momčadi. Rekao sam već da se momčadi predobro poznaju da bi bilo velikih taktičkih iznenađenja. Inspiracija, kvaliteta i ponekad sreća u ovakvim utakmicama igraju važne uloge", rekao je Mamić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša želja je biti još agresivniji, ubojitiji i na svim dijelovima terena dominantna momčad. To je naš cilj i zahtjev koji ćemo staviti pred igrače. Naravno, treba to pokazati na terenu, a momčad je u većem dijelu u nedjelju i pokazala da može jer smo stvorili niz prilika. Žao mi je što su moji igrači došli u stanje da su imali razloga biti razočarani, ali s druge strane mi je drago što su pokazali da imaju emociju i da im je stalo."

Mamić je još jednom prokomentirao suđenje u nedjeljnoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kodeks govori da ne komentiram suđenje i naglašavam da apsolutno smatram da nije bila namjerna pogreška sudaca, ali je bila čista ruka i što god bilo koji ekspert kaže – i zaleđe. Ne mislim da je netko namjerno pogriješio jer kao što su Addy i Šimunić pogriješili kod prvog gola, tako i suci mogu pogriješiti, donose odluke u sekundi i na takav način treba gledati odluke sudaca. Bez ikakve namjere ili tako nečega. U djeliću sekunde sudac mora odlučiti i to je vrlo odgovoran posao te su greške moguće."

U posljednje vrijeme u momčadi Dinama dobrim igrama se istaknuo Domagoj Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da je to moja zasluga, ali poklopilo se da je Antola sve utakmice otkako sam ja tu odigrao jako dobro. On sigurno može i puno bolje i kvalitetnije, te mi je jako žao što je u karijeri izgubio barem dvije godine zbog ozljeda metatarzalnih kosti. Nadam se da će biti zdrav, a onda će biti samo sve bolji i bolji."

Za kraj, Mamić je poslao poruku hajdukovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igor radi fantastičan posao s mladom ekipom i sredstvima koja su mu na raspolaganju. Pušu nam za vratom, što je svakako dobro za hrvatski nogomet i želim da nastave u istom ritmu, pa se tako veselimo europskim uspjesima Rijeke, te dobri rezultati Splita i Lokomotive. Općenito nam je liga puno kvalitetnija i interesantnija. Ipak, svi moramo biti pozitivniji, pa bih tako na kraju uputio malu opasku za koju ne bih volio da se krivo shvati nego isključivo kao apel, volio bih da klupa Hajduka ipak bude malo, ne dostojanstvenija, ali malo više u znaku fair-play igre. Stajao sam na liniji cijelu utakmicu i na svaku odluku njihova klupa skače, a mislim da to nije put kojim treba ići. Svi griješe, tako i suci. Ja sam prigovorio dva-tri puta, ali nisam 90 minuta komentirao i skakao na svaku odluku, nije lijepo. I ne zamjeram što nisu označili zaleđe ili ruku, naravno da mi je žao, ali nogomet je takav posao. Za kraj bih postavio pitanje, zamislite što bi bilo da smo mi zabili takav pogodak u posljednjoj minuti? Vjerojatno ne bismo izašli s vlastitog stadiona", rekao je Zoki za službene stranice kluba.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo