Mamić objavio e-mail koji otkriva 'pravu istinu'

U Dinamu su izgleda vrlo ozbiljno shvatili česte flertove bosanskohercegovačkih nogometnih dužnosnika s Alenom Halilovićom.

18.1.2013.
15:45
VOYO logo

Igra pokvarenog telefona se nastavlja. Nakon što su pojedini hrvatski mediji objavili, a onda većina i prenijela krivu informaciju da je Safet Sušić uputio Alenu Haliloviću poziv za prijateljsku utakmicu sa Slovenijom, izbornik BiH je sve ukratko razjasnio:

"Izbornik je taj koji zove igrače, a ne netko iz Saveza. Popis za Sloveniju objavit ćemo oko 20. siječnja, a na njemu neće biti Halilovića. On niti ne može biti pozvan jer je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Ako i ima BiH putovnicu, mora promijeniti i sportsko državljanstvo. Oni koji su pisali senzacionalističke naslove nisu dovoljno informirani", rekao je Sušić za BiH medije i dodao: "Halilović je taj koji mora odlučiti za koga želi igrati, uz pomoć roditelja i okoline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dinamo je, naime, stigao poziv predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića, koji je golobradog 16-godišnjaka lukavo pozvao na prijateljsku utakmica BiH i Slovenije u Kopru, ali kao gosta koji bi, onako usput, trebao upoznati izbornika i ekipu.

To je očito zasmetalo Zdravka Mamića, pa su u Dinamu odlučili objaviti e-mail Nogometnog saveza BiH kao da se radi o prvorazrednoj državničkoj tajni. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon medijskih napisa u kojima su iznesene neistine o nepostojanju kontakta NS Bosne i Hercegovine prema našem igraču Alenu Haliloviću GNK Dinamo je odlučio javno iznijeti sve informacije.

Početkom prošloga tjedna, točnije 8. siječnja, u klub je stigao službeni poziv od strane NS BiH na ime Alena Halilovića da bude njihov "gost na prijateljskoj utakmici Slovenija -Bosna i Hercegovina koja se igra 6.2.2013. te se upozna sa selektorom gosp. Safetom Sušićem, stručnim štabom i igračima A reprezentacije BiH", kako stoji u pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službeni poziv te još jedan mail u kojem piše kako je promijenjeno mjesto odigravanja te će se utakmica igrati u Ljubljani, sportski direktor Dinama Zoran Mamić odgovorio je sljedećim mailom:

"Poštovani gospodine izborniče Safet Sušić,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodan sam vas izvijestiti u ime našeg igrača Alena Halilovića da je on vrlo počašćen vašim pozivom i uvrštenjem na spisak za nacionalni A tim i jako vam se zahvaljuje, no isto tako vas moli za još jedno vrijeme kako bi mogao donijeti odluku. Još jednom Vam veliko hvala u njegovo ime.

Srdačan pozdrav

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor Zoran Mamić"

GNK Dinamo ovime zaključuje priču o (ne)pozivanju Alena Halilovića od strane saveza susjedne Bosne i Hercegovine te se okreće nastavku priprema za proljetni dio sezone", stoji u Dinamovu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo