Mamić objasnio cijeloj Hrvatskoj: 'Moj mandat je 24 sata na raspolaganju'

Dinamo se iz europskih ponora vraća u sigurnu luku, hrvatsko nogometno prvenstvo.

29.11.2014.
15:33
VOYO logo

"Čeka nas utakmica protiv neugodnog protivnika, tim više što smo u situaciji u kakvoj jesmo. Kiša pada u Puli tako da će sigurno biti i težak teren pa nas čeka više borbe nego kvalitetnog nogometa, ali možda je upravo to, borba, način da se izvadimo iz rupe u kakvoj se nalazimo", započeo je Mamić pa se okrenuo ispadanju iz Europske lige.

"Jučer smo više od 2 sata razgovarali s ekipom. Vidimo greške i kod nas i potezima koje smo mi kao treneri radili, ali s velikom sigurnošću mogu reći da je naša stanje isključivo plod psihološke naravi; naravno, i to je dio mog posla. Tu trebamo tražiti razloge lošijih igara", rekao je Mamić i prvi put nakon poraza od Astre otvorio dušu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Ov0hkGRX1kA

"Ja sam šef koji vjerojatno ima 100 mana i griješio sam i nema alibija, ali bio sam igrač i znam da su u sportu vrlo bitne emocije. Mi smo do Glasgowa izgubili samo dvije utakmice: Aalborg i Celtic, koje smo oba dvije trebali dobiti. U tih 23-24 utakmice nije bilo pravog slavlja... Igrači se ne osjećaju kao nogometaši jer su stalno neki problemi: cirkus oko Dinama, neodigrana utakmica u nevjerojatnim okolnostima, problemi u savezu i stalno nešto negativno. Kada ti netko svaki dan 'nešto mater' gdje god dođu onda je teško biti sretan. Koliko god su oni profesionalci koji su dobro plaćeni. Nismo se proveselili nakon nijedne utakmice jer je postalo potpuno normalno dobiti Slaven, Rijeku, Hajduk i Osijek; teško je onda umjetno probuditi emocije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači ga danima pozivaju na ostavku, a Zoran je napokon reagirao i objasnio situaciju.

"Rezultatski nismo napravili iskorak, ne. Bili smo na dobrom putu, ali posljednjih mjesec dana ne idemo u pravom smjeru. Znao sam da će doći kriza i vrijeme kada neće ići, a ja vjerujem da mi imamo znanja i kvalitete pronaći kako izaći iz ove situacije. Moj mandat je 24 sata na raspolaganju klubu i Izvršnom odboru. Ja nemam nikakve bonuse u slučaju otkaza i klub u svakom trenutku može odlučiti da ja nisam za trenera i neće imati nikakvih financijskih posljedica; niti lipu. Što se tiče igrača, trenutno mi se čini da neće biti previše dolazaka niti odlazaka. Konkretno je došla samo jedna ponuda, a sve drugo su priče kojih ima u svakom prijelaznom roku i to je normalno. Naravno, neke smo spremni pustiti neke igrače i vidjet ćemo kako će se sve odvijati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo