Svaka čast: Dinamovac se poklonio hajdukovcu

'Čestitam Igoru na novom ugovoru. Želim da dugo ostane u hrvatskom nogometu i da napreduje iz dana u dan', poručio je trener Dinama Zoran Mamić svome kolegi na klupi Hajduka.

29.3.2014.
16:52
VOYO logo

"On je već u startu pokazao iznimno veliku kvalitetu. Vjerujem i siguran sam da će biti još puno kvalitetnije i puno bolje", izjavio je Mamić na presici uoči nedjeljnog okršaja Dinama i Osijeka i tako prekinuo ružna prepucavanja na relaciji Poljud - Maksimir iz proteklog tjedna.

Osim Hajduka i Tudora, tema je bio i nestašni Cleyton, s kojim su Modri raskinuli dvogodišnji ugovor nakon što je brazilski veznjak u četvrtak ujutro pijan sudjelovao u tučnjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cleyton je završena priča, napravio je nešto što ja kao trener ne mogu prihvatiti. Mi smo doveli igrača kojeg smo pratili, kojeg smo gledali, koji ima kontinuitet nastupa u ligama i klubovima u kojima je nastupao. Dobili smo puno preporuka, što ne znači da je on loš igrač ili osoba, međutim, njegova prilagodba u Zagrebu nije bila onakva kakva je trebala biti i on se počeo ponašati drugačije od onog što ga je pratilo kroz cijelu karijeru i završilo je ovako kako je", rekao je Mamić.

Cleyton, koji je ove sezone odigrao tek sedam utakmica u modrom dresu i postigao samo jedan pogodak nije opravdao očekivanja Modrih. Stigao je ove zime iz turskog Kayserispora na preporuku Roberta Prosinečkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/1vLsxExp8MM

"Činjenica je da on, izuzev utakmice s Istrom u kojoj je zabio gol i u kojoj je odigrao solidno, sve ostale utakmice su bile jako ispod nivoa kojeg smo mi očekivali. Je li to u njegovoj glavi bilo nezadovoljstvo gradom, klubom, atmosferom, ambijentom, to morate njega pitati", ustvrdio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac se dakle, pokazao kao promašaj i promašena investicija, no Mamić ističe:

"To je rizik ovog posla, to je normalno. To je takav posao u kojem nema stopostotne sigurnosti. Jedan igrač koji danas vrijedi 50 milijuna eura na tržištu, u klubu prije toga je bio rezerva. Takvih ima puno primjera, tako da igra puno faktora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjetimo li se i Sammira i njegovih noćnih izleta i kršenja klupske discipline, nameće se logično pitanje, hoće li Dinamo u budućnosti biti oprezniji u izboru pojačanja?

"Nije stvar Brazilca ili ne Brazilca. Netko je igrač i profesionalac ili nije. Neke stvari ne možete unaprijed znati. Možete pratiti i slijediti statistiku, neke podatke, raspitivati se, ono prvo što i sami vidite da se uopće zainteresirate pa se raspitujete kod novinara, navijača, trenera ili ljudi koji žive i rade u tom nogometu. Skupljate informacije koliko možete. Mi nismo dovoljno bogati da nekoga slijedimo šest mjeseci ili godinu dana od A do Ž. Nemamo uvjete za to. Takve stvari se dešavaju, nije ništa čudno. To se događa i puno većim klubovima nego što je Dinamo i to će se dešavati i u budućnosti", zaključio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo