Pogodite kome su Mamić i društvo bacili slamku spasa!

'Varaždin mora krenuti od treće lige i to tako da pronađe klub koji već nastupa u trećoj ligi, da se stvore uvjeti za spajanje klubova, te da na taj način Varteks preuzme trećeligaški status.

23.5.2012.
19:02
VOYO logo

Nogometni klub Varaždin od sljedeće sezone trebao bi se natjecati u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi – sjever! Tako je dojučerašnji prvoligaš ipak, po svemu sudeći, izbjegao najgori scenarij i izbacivanje u Treću županijsku ligu, nominalno šesti rang natjecanja.

To su zaključci sastanka varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša s brojnom i iznimno jakom pregovaračkom svitom iz Zagreba predvođenom Zdravkom Mamićem i Davorom Šukerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je propustio mnoge rokove da se očuva prvoligaški opstanak. Sad smo dovedeni u situaciju da moramo spašavati što se još spasiti može. Zaključak je da Varaždin mora krenuti od treće lige i to tako da pronađe klub koji već nastupa u trećoj ligi, da se stvore uvjeti za spajanje klubova, te da na taj način Varteks preuzme trećeligaški status. Očekujem Varteks u prvoj ligi već za dvije godine", poručio je Mamić. No, da bi se to moglo izvesti, NK Varaždin morat će proglasiti stečaj s likvidacijom jer bi u suprotnom i dalje bio pritisnut dugovanjima od 35 milijuna kuna. "S obzirom na visinu dugovanja i broj vjerovnika, bojim se da je sve drugo osim stečaja s likvidacijom teško ostvarivo u sadašnjim uvjetima", poručio je Habuš.

Dobra je vijest obećanje da će škola nogometa NK Varaždina zadržati prvoligaški status. Naime, promjenom pravilnika HNS-a omogućit će se kadetima i juniorima da se i dalje natječu u društvu najboljih vršnjaka. "Kroz sponzorstva ćemo osigurati financijsku stabilnost, a kroz školu nogometa vlastite igrače s kojima ćemo se vratiti među prvoligaše", zaključio je Habuš. Pomoć školi nogometa obećao je i Zdravko Mamić, najavivši produbljenje suradnje s Dinamom. S kojim će se trećeligašem Varaždin spojiti još se ne zna. U Varaždinskoj županiji tri su trećeligaša – Ivančica iz Ivanca, ludbreška Podravina i Nedeljanec. Upravo se ovaj posljednji spominje kao najizglednije rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo