SPEKTAKL U NAJAVI / Mali Vatreni danas igraju ključnu utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo: Evo gdje gledati Bišćanove izabranike

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatska U21 reprezentacija danas igra odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Euro

27.9.2022.
8:56
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska U21 reprezentacija danas igra utakmicu odluke. Mladi Vatreni od 18 sati u Vejleu igraju uzvratni susret protiv Danske u sklopu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Naša mlada reprezentacija brani 2:1 pobjedu iz Pule, kada su izabranicima Igora Bišćana pobjedu donijeli Gabriel Vidović i Dion Drena Beljo.

Image
LEO JE REKAO SVOJE /

Messi se oglasio o svojim slavnim suigračima i jasno pokazao tko mu je favorit: 'Mbappe je kompletan, a s Neymarom uživam'

Image
LEO JE REKAO SVOJE /

Messi se oglasio o svojim slavnim suigračima i jasno pokazao tko mu je favorit: 'Mbappe je kompletan, a s Neymarom uživam'

U prvom poluvremenu Hrvatska U21 je stekla dva gola prednosti nakon što su pogađali Gabriel Vidović u 9. i Dion Drena Beljo u 37. minuti. Nadu mladim Dancima uoči uzvrata na domaćem terenu vratio je Casper Tengstedt golom u 58. minuti. Utakmica je počela idealno za mlade hrvatske nogometaše koji su poveli u devetoj minuti. Akciju je započeo i pogotkom zaključio Gabriel Vidović. Dobro ga je pronašao Čolina, a okružen brojnim suparničkim igračima Vidović je pronašao put do suprotnog kuta za 1-0 Hrvatske U21. U većem dijelu ostatka prvog poluvremena Danska U21 je bila dominantnija momčad koja je imala posjed i pokušavala izbrisati taj rezultatski minus, ali gosti i nisu mogli stvoriti pravu šansu. Čak štoviše, u 37. minuti je sijevnuo brzi kontranapad Hrvatske U21. Šego je napravio veliki dio posla, ubacio u šesnaesterac, a glavom je Dion Drena Beljo zakucao za 2-0 vodstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je bila dosta tvrda utakmica, jako napeta. Mislim da će nam biti jako teško u Danskoj, ali smo pokazali da možemo igrati s njima i vjerujem da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo, što i zaslužujemo. Možemo igrati s Dancima i imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Idemo tamo osigurati nastup na EP-u", poručio je Dominik Kotarski, vratar U21 reprezentacije.

Image
Foto: Profimedia

Evo gdje pratiti

"U prvoj smo utakmici jako dobro krenuli i dobro smo stajali u bloku, dobro smo se kretali i čekali svoju priliku iz kontri. Oni ostavljaju dosta prostora, pogotovo u sredini. Njihova krila stoje visoko, ali ne trebamo srljati. Imamo dobar rezultat, ali ne znači da se idemo braniti u Dansku", veli Kotarski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danci su tvrda momčad, skoro kao i Belgija. Sad su prvi put primili dva pogotka i čeka nas težak uzvrat u Vejleu. Dečki su od prvog dana pokazali da imaju dovoljnu razinu karaktera i mentaliteta, a to ćemo sigurno pokazati i tamo. Sami smo sebi zakomplicirali život, ali su dečki bili sjajni izuzev onog poluvremena s Finskom. Mi smo u stanju otići u Dansku i izboriti Euro", veli izbornik Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujući susret u borbi za Europsko prvenstvo naše U21 reprezentacije možete pratiti od 18 sati na kanalu MAXSport 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo