Maleša iz policije sproveli kao najvećeg kriminalca!

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš obavio je trosatni razgovor s policijom na kojem je potvrdio da je on nosio ustašku kapu prije otprilike osam godina.

18.5.2011.
19:44
VOYO logo

Kao najveći kriminalac, skriven u plavom policijskom Golfu u kojem je glavu prekrio jaknom, Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš je nakon trosatnog ispitivanja izveden iz centralne zgrade PU Splitsko-dalmatinske.

Cijela akcija bila je brzopotezna. Kada su policajci i Maleš shvatili da ispred zgrade kampiraju predstavnici medija odlučili su se za nepopularnu mjeru. A Hajdukov predsjednik na razgovoru je s inspektorima Odjela za organizirani kriminal, u sklopu kojeg je odsjek koji se bavi isticanjem spornog znakovlja, proveo oko tri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitsku policiju stigao je njihovim automobilom oko 14 sati, a zgrdau napustio nešto prije 17 sati.

"Posebno izvješće uputit ćemo Državnom odvjetništvu, a on je napustio službene prostorije", SMS-om je obavijestila javnost glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević-Gudelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijevodu to znači da će Državno odvjetništvo odlučiti što će napraviti s Hrvojem Malešom, odnosno njegovim fotografiranjem s ustaškom kapom na glavi.

U članku 151.a Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona pod nazivom 'Veličanje fašističkih, nacističkih i drugih totalitarnih država i ideologija ili promicanje rasizma i ksenofobije' stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko proizvodi, prodaje, uvozi ili izvozi, putem računalnog sustava ili na DRUGI NAČIN čini dostupnim javnosti ili u tom cilju posjeduje u većim količinama promidžbeni materijal kojim se veličaju fašističke, nacističke ili druge totalitarne države, organizacije ili ideologije koje zagovaraju, promiču ili potiču mržnju, diskriminaciju ili nasilje prema bilo kojem pojedincu ili skupini na temelju razlike u rasi, boji kože, spolu, seksualnoj orijentaciji, nacionalnom ili etničkom podrijetlu, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine." Jedna nepromišljenost, snimka nastala navodno prije sedam, osam godina u Čavoglavama na poznatoj proslavi Marka Perkovića Thompsona, skoro ga je stajala funkcije.

"Ne želim više razgovarati na tu temu", preko glasnogovornika Hajduka Nikice Vukašina poručio je Maleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je sporna fotografija objavljena putem interneta s Malešom je u kontakt stupila splitska dogradonačelnica Anđelka Viskovića. Grad je većinski vlasnik Hajduka i mogao je tražiti opoziv predsjednika.

"Rekao mi je da je fotografija vjerodostojna, da nije riječ o nekakvoj fotomontaži, da se to dogodilo u mladim danima i da to ne oslikava njegova uvjerenja. Kroz ovih dvadestak dana što je Maleš na funkciji uvjerili smo se da se radi o kvalitetnoj osobi, koja će puno toga pozitivnog učiniti u Hajduku. Grad Split kao većinski vlasnik čvrsto stoji iza Maleša. Ne treba ga osuditi zbog nečega što se dogodilo davno, već mu treba dati šansu. Kontaktirala sam i predsjednika Nadzornog odbora, nećemo pokretati bilo kakve radnje prema Malešu", tvrdi Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, problemi za Maleša tu ne prestaju jer je Predsjednik Svjetske organizacije Roma za borbu protiv nasilja i netolerancije Toti Dedić najavio tužbu protiv Hajdukovog predsjednika.

"Tužit ću ga jer je javno nosio ustaško obilježje. Pod tom kapom u Jasenovcu je pobijeno 30 tisuća Roma na nehuman način. Namjeravam ga prijaviti i FIFA-i i UEFA-i, organizacijama koje se jako zalažu za borbu protiv rasizma. Moraju ga sankcionirati", izjavio je Dedić u Novom listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105170952006 arti-201105170585006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo