'Maleš je predstavio Hajduk kao ustaški klub!'

Slika predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša zaintrigirala je medije i cjelokupnu hrvatsku javnost.

19.5.2011.
12:59
VOYO logo

Maleš je, zagrljen s nepoznatom osobom, pozirao s ustaškom kapom na glavi, navodno negdje u Dalmatinskoj Zagori prije desetak godina. Šokiran i zatečen objavljivanjem fotografije, predsjednik je priznao da je autentična te da ne predstavlja njegove stavove, iako se čini da baš i nije tako.

U srijedu je tri sata proveo na ispitivanju policiji, a kad je sve završilo, iz centralne zgrade PU Splitsko-dalmatinske izveden je iz postaje skriven u plavom policijskom Golfu u kojem je glavu prekrio jaknom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometna tijela nemaju temelja za pokretanje postupka protiv Hrvoja Maleša jer ustašku kapu nije nosio na nogometnoj priredbi već tko zna gdje i kad. Taj je slučaj posao za policiju – kaže Josip Brezni, povjerenik Prve HNL.

"Maleš bi trebao dati ostavku iz moralnih razloga, ali i zato što to klasificira Hajduk kao ustaški klub. A to je nemoguće jer iz povijesti znamo da je Hajduk bio komunistički. Maleš ne treba biti gonjen, a naglašavam da moral mora biti stroži od zakona", komentar je Žarka Puhovskog, poznatog borca za ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maleš ne može biti kažnjen, ali ne može biti predsjednik Hajduka. Maleš se od tog čina morao ograditi prije, a ne sada", kaže Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora.

"Previše se diglo prašine, osobito jer je riječ o hiru mladenačke ludosti. Ljudi trebaju naučiti opraštati", mišljenje je Vladimira Grudena, liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105170952006 arti-201105180668006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo