Minimalna pobjeda / Malenica obranio kazneni udarac, Osijek uhvatio puni plijen u Kranjčevićevoj

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Osijek je stigao do očekivane pobjede, ali teže od očekivanog

8.2.2019.
19:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Brzo je u osječkim redovima preboljen poraz od Hajduka. Klub iz Gradskog vrta slavio je na gostovanju kod najlošije momčadi HNL-a Rudeša koji i nakon 20. utakmice ima samo tri boda na kontu.

Osijek je, pak, vratio tri boda prednosti na drugom ispred Lokomotive i mirnije čeka sljedeće kolo kada će im u goste doći Istra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu u Kranjčevićevoj Osječani su od početka uspostavili kontrolu nad igrom i loptom s kojom su uglavnom pokušavali preko bokova. Bočkaj je prvi opasnije zaprijetio, zatim Henty dvaput, a onda opet Bočkaj, no udarac mu je blokirao Banić ispod grede.

Ćavar je potom zatresao i okvir gola, a onda u prvom pravom dolasku pred osječka vrata domaćini su dobili kazneni udarac. Malenica je srušio Rožmana koji je prošao Škorića, ali Krajinović nije uspio prevariti gostujućeg vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad nije Rudeš, jest Osijek. U 48. minuti pogriješio je Pantalon, a Marić uzeo loptu i premda je mogao uposliti i Bobana, odlučio se na udarac s 12-13 metara. I srećom da je pogodio inače bi Zekić vjerojatno poludio.

Preko Hentyja i Bobana Osječani su mogli povećati vodstvo, ali ni jedan ni drugi nisu bolje reagirali, pa su Zagrepčani mogli sve kazniti preko Božića. U obećavajućoj situaciji spetljao se i poklonio loptu Malenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zekićevi igrači mogli su sve riješiti minutu kasnije kada je Lopa uposlio Marića, no osječki napadač još jednom ne reagira kako bi trebao. Bodovi svejedno putuju za Osijek.

HNL, 20. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš - Osijek 0:1 (0:0)

Golovi: Marić 48'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš: Banić, Šuto, Pantalon, Barić, Rožman, Pasariček, Halilović, Lisakovich (60. Boršić), Vuco (81. Soldo), Krajinović (67. Mrkonjić), Božić

Osijek: Malenica, Škorić, Gutieri, Grgić, Janža, Pušić, Ćavar (46. Boban), Bočkaj, Pilj (62. Kamenar), Henty (75. Lopa) Marić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Šuto, Pantalon, Mrkonjić - Janža, Pilj

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo