Madrid u šoku! Barcelona slomila Real!

Barcelona je u derbiju 16. kola Primere u sjajnoj utakmici pobijedila Real s 3:1 i na ljestvici se izjednačila s madridskim klubom.

10.12.2011.
14:50
VOYO logo

Madrid. Santiago Bernabeu. Gledatelja: 85.000. Sudac: David Fernandez Borbalan (Španjolska)

REAL: Casillas; Coentrao, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Diarra (od 61. Khedira); Di Maria (od 68. Higuain), Özil (od 58 Kaka), Ronaldo; Benzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA: Valdes; Alves, Pique, Puyol, Abidal; Busquets, Xavi, Iniesta (od 89. Pedro); Fabregas (od 78. Keita), Messi, Alexis Sanchez (od 84. Villa).

Strijelci: 1:0 - Benzema (1), 1:1 - Sanchez (30), 1:2 - Marcelo (53, ag), 1:3 - Fabregas (66) Kraj utakmice! Barcelona na Santiago Bernabeu slavi veliku pobjedu nad ljutim rivalom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Ronaldo je na samom kraju utakmice imao slobodan udarac, ali je pogodio živi zid.

89' - Pedro ulazi umjesto Inieste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Barcelona je sada 'sakrila' loptu domaćinu i polako i sigurno čeka posljednji sučev zvižduk.

84' - Guardiola je u igru uveo Villu umjesto Alexisa Sancheza!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Prva izmjena u redovima Barcelone. U igri je Keita umjesto Fabregasa!

74' - Skoro repriza trećeg Barceloninog gola. Alves je opet nabacio s desne strane, no Xavijev pokušaj glavom u padu nije bio precizan kao Fabregasov! Real je sada u jako podređenoj poziciji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Realovci 'pucaju'! Sada je opomenu dobio Ramos!

68' - Di Mariju je zamijenio Gonzalo Higuain!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Real je mogao izjednačiti, no Ronaldo je promašio, a Barcelona je razvila kontranapad iz kojeg je povećala vodstvo! Messi je dodao Daniju Alvesu koji loptu proslijeđuje Fabregasu. Veznjak Barçe glavom trese mrežu za vodstvo 3:1!

64' - Real je sada imao najbolju šansu za izjednačenje. Alonso je poslao sjajnu loptu Ronaldu, no Portugalac promašuje glavom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Messi je imao sjajnu priliku, no nije uspio zabiti

62' - Požutio je i Pepe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Diarra je zaradio žuti karton, a Mourinho ga je zamijenio Khedirom.

58' - Prva izmjena na utakmici. Kaka je ušao umjesto Özila!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Mourinho ne gubi vrijeme. Na zagrijavanje je poslao Kaku!

52' - Gol za Barcelonu! Xavi je pokušao spektakularnim volejem iz daljine, a lopta je uz dosta sreće završila u mreži! Pogodak se ipak piše kao Marcelov autogol!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Ronaldo je izveo slobodan udarac, ali Valdes je na mjestu!

48' - Pique je nakon tri minute igre zaradio žuti karton

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeo je nastavak dvoboja!

45' - Kraj prvog poluvremena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Messi je zakasnio sa startom na Alonsa. Sudac je koji trenutak razmišljao o drugom žutom kartonu, ali je ipak poštedio Argentinca.

39' - Pique je sjajnim startom spriječio Benzemu da uđe u šesnaesterac i zaprijeti Barceloni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Požutio je Leo Messi.

37' - Xavi je opet izveo slobodan udarac, ali kao i zadnji put Casillas odbija loptu izvan granica igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Barcelona je utišala Santiago Bernabeu. Messi se othrvao igračima Reala i dodao za Sancheza koji zabija za 1:1.

27' - Sad se malo zaoštrila igra na sredini terena pa su Alexis Sanchez i Xabi Alonso zaradili žute kartone

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Nova sjajna prilika za Real. Benzema se probio po lijevoj strani i vratio loptu Ronaldu koji puca preko gola.

22' - Slobodan udarac za Barcelonu. Xavi je ubacio u šesnaesterac, ali Casillas sigurno boksa loptu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Sjajna utakmica na Santiago Bernabeu. Real igra savršeni nogomet, Barcelona se ne snalazi u prvih 15 minuta.

13' - Novi traljavi potez Valdesa. Loptu je dodao Alonsu koji je pokušao zabiti s pola igrališta, no Abidal je spriječio novi pogodak.

9' - Nevjerojatno, ali Barcelona se bori s posjedom lopte. Real ju toliko stišće da se ne snalazi.

5' - sjajna obrana Ikera Casillasa. Ramos se poskliznuo ispred njega, Messi ukrao loptu. Pokušao je lobati vratara Reala koji se fenomenalno snašao i spriječio izjednačenje.

1' - Nevjerojatan početak utakmice na Santiago Bernabeu! Real je poveo već u prvoj minuti golom Benzeme koji je zabio za 22 sekunde i to je najbrži gol u povijesti El Clasica Victor Valdes je dao lošu loptu koju su igrači Reala ukrali i vratili francuskom napadaču koji ne griješi. Skupa pogreška vratara Barcelone.

Naime, po Guardioline je nogometaše u subotu iz madridske zračne luke Barajas trebao otići zrakoplov koji bi ih prevezao do glavnog španjolskog grada.

No, kad su aerodromski djelatnici ušli u zrakoplov koji je netom prije stigao iz Malaboa, glavnog grada Ekvatorijalne Gvineje, primijetili su najezdu štakora. Odmah je, dakako, pokrenuta deratizacija, a Barcelona je u Madrid krenula drugim zrakoplovom.

Jose Mourinho opet je izbjegao posljednju konferenciju za medije uoči El Clasica, a u 'vatru' je poslao svog pomoćnika Aitora Karanku koji se naljutio kad su mu novinari postavili pitanje gdje je portugalski stručnjak.

"Bio sam već na tridesetak konferencija za novinare i svaki put pitate me jedno te isto. Radimo zajedno i isto što ću vam o utakmici reći ja, rekao bi vam i Mourinho", poručio je Karanka.

Uoči velikog okršaja ljutih rivala oglasio se i bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon, koji je optužio trenera nogometaša Kraljevskog klubaJosea Mourinha da nikad ne prihvaća krivnju za vlastite neuspjehe.

"Mourinho nije nikoga zavarao i kada stvari krenu po krivu on je taj koji treba prihvatiti krivicu. Određena vrsta ponašanja nije prihvatljiva u velikom klubu u smislu pritužbi na račun sudaca spram UEFA-e i FIFA-e. Mourinhu su svi ostali krivi kada ne pobjeđuje i taj je stav tipičan za neku osrednju momčad", rekao je čelni čovjek Reala između 2006. i 2009. godine uoči subotnjeg El Clasica.

Ipak, Calderon priznaje Mourinhu trenerske kvalitete i vjeruje da će Real u velikom derbiju pobijediti. "Mourinho je sjajan trener posebnog karaktera, ali te mu stvari ne daju veću važnost. Ne sviđaju mi se njegove metode, njegov stil. Ipak, čini se trenutno kao da momčad leti. Zabijaju puno golova velikom lakoćom. Rezultat 3:1 bi bio dobar. Dva će gola dati Gonzalo Higuain, a jednog Cristiano Ronaldo", smatra Calderon.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo