Crvena zvezda se vraća na Maksimir?!

Uskoro započinje nova sezona europskih kupova, a našim klubovima 'prijete' zanimljivi ogledi.

21.6.2013.
8:22
VOYO logo

Vjerojatno će mnogima zvučati šaljivo, ali hrvatska nogometna liga polagano napreduje. Barem tako ukazuje koeficijent kojeg naši klubovi sakupljaju nastupima u europskim kupovima.

Nakon što je Hrvatska kroz 10 godina od (2000. do 2010.) potonula sa 13. mjesta u Europi na 27., počeo je lagani uspon. Iz društva Litve i Finske naši klubovi su stigli do Poljske i Škotske i trenutno su 22. na 'starom kontinentu'. Lani su hrvatski klubovi ostvarili sasvim solidan ulov (4.375 bodova) i ove godine možemo očekivati još bolji rezultat. Zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će opet u kvalifikacije za Ligu prvaka od 2. pretkola. Prva prepreka trebala bi biti lagana, hrvatski prvak je nositelj. Makar, opet je mogući suparnik Ludogorec i u Maksimiru se samo trebaju nadati da izbjegnu novi okršaj s nezgodnim Bugarima ili mađarskim Gyorom. Ostatak suparnika je šareno društvo. Dinamo bi kuglice mogle poslati u Kazahstan, ali i u San Marino, ako tamošnji prvak prođe 1. pretkolo.

Dinamo je nositelj i u trećem pretkolu. Od eventualnih protivnika, tu je staro društvo - Maribor, Slovan Bratislava, Šerif, Elfsborg i Maccabi Tel-Aviv, HJK, Neftči i Ekranas itd. Ne bi bilo loše opet otići u Litvu, koja se čini kao najlakši suparnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem dolazi na posljednjoj stepenici pred Ligom prvaka - 4. pretkolu. Dinamo neće biti nositelj, osim ako dva višerangirana kluba ne ispadnu. To su Basel, Celtic, BATE Borisov, Steaua ili APOEL Nicosia. Opet niti to nisu previsoke prepreke prema trećem uzastopnom plasmanu u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobru berbu bi mogli naši klubovi imati u Europskoj ligi. Od tri predstavnika trenutno najozbiljnije djeluje Rijeka, ali i Lokomotiva i Hajduk bi trebali ostvariti solidan rezultat. Samo lokosi neće biti nositelji u 2. pretkolu i imat će teži posao.

Dinamova filijala bi mogla završiti i na Marakani, protiv Crvene zvezde ili u Novom Sadu kod Vojvodine. Crvena zvezda na Maksimiru, to bi bio mamac za publiku. Prvi put nakon 22 godine, posljednji put su ispraćeni golom Grege Židana u 90. minuti za pobjedu Dinama (3:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduku i Rijeci na startu se smiješe ljubljanska Olimpija ili predstavnik Crne Gore, Rudar iz Pijevlja. Moguć je i okršaj protiv hrvatskih klubova iz BiH, protiv Zrinjskog ili Širokog Brijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem pretkolu trebat će sreće, kako trenutno stvari stoje hrvatski klubovi neće biti nositelji. Ogledi sa Rubinom, Sevillom i Stuttgartom značili bi i kraj nadanja za naše klubove, ali Sturm iz Graza, Aalborg, Estoril ili Levski Sofija ne zvuče tako strašno. O 4. pretkolu još nećemo, predaleko je. No, uz malo sreće mogli bi opet imati klub na pragu Europske lige...

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo