MA KAKVA RUSIJA I TURSKA, MANDŽUKIĆ SE VRAĆA TAMO GDJE PRIPADA: / Legendarni Vatreni ponovo u dresu europskog velikana?

Image
Foto: Profimedia

Po njemačkim medijima piše se kako bi se Hrvat mogao vratiti u Bundesligu, ali ne bilo gdje

30.9.2020.
11:18
Profimedia
VOYO logo

Neslavno, da ne kažemo i ružno, završila je epizoda s moskovskim Lokomotivom koji je pokušao prevariti Marija Mandžukića prilikom potpisa ugovora. Mandžukiću su pokušali podvaliti valutnu klauzulu koja bi mu drastično utjecala na visinu plaće.

Ruski klubovi gotovo svim igračima žele u ugovor staviti valutnu klauzulu jer rubalj često devalvira i prijeti im opasnost da bi ugovorena svota u eurima za koji mjesec, pogotovo za godinu dana, iznosila daleko veću cifru u rubljima nego na dan potpisa, te bi tako igraču počeli plaćati, davati veću plaću od dogovorene. Primjerice, danas je tečaj rublja 92.8 za jedan euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa stoga žele manevrom u obliku prevare zaštiti sebe i svoje financijske interese, te podvaljuju igračima tu posebnu klauzulu, koja u ovom slučaju nije prošla. Mandžukić je dogovorio plaću od 2.4 milijuna eura, međutim prije nego što je potpisao ugovor njegovi su odvjetnici otkrili takvu “posebnu” klauzulu u ugovoru po kojoj se navodi da će se Mandžukićeva plaća računati u rubljima po fiksnom tečaju od 75 rublja za jedan euro. Tako bi bivši hrvatski reprezentativac zapravo dobio daleko manje novaca nego što mu je obećano.

Image
Image

(180711) -- MOSCOW, July 11, 2018 () -- Mario Mandzukic (C) of Croatia celebrates scoring during the 2018 FIFA World Cup semi-final match between England and Croatia in Moscow, Russia, July 11, 2018. Croatia won 2-1 and advanced to the final., Image: 377581557, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding China- Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Cao Can / Avalon Editorial / Profimedia

Povratak u Njemačku

E sada, kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Istovremeno se po njemačkim medijima piše kako bi se Hrvat mogao vratiti u Bundesligu, ali ne bilo gdje, već u klub u kojem je igrao možda i najbolji nogomet karijere, minhenski Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački mediji raspisali su se o povratku Mandžukića u klub čije je boje branio do 2012. do 2014. godine i za koji je u 88 nastupa zabio 48 golova i upisao 14 asistencije, odnosno, klub s kojim je osvojio osam titula uključujući i Ligu prvaka u kojoj je zabio baš u finalu.

Mediji tvrde kako bi Mandžukić bio zamjena Robertu Lewandowskom i kako s time ne bi imao problem. Isto tako vele da bi Mandžukić bio savršen za ovaj Bayern Hansija Flicka, da im savršeno odgovara stilom igre, profilom, da dobro poznaje momčad, da je jeftin i da bi se brzo uklopio u momčad. Hoće li se ove najave njemačkih medija ostvariti, a nekako se nadamo da hoće, vidjet ćemo u narednim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo